0 Läs mer >>
Ja nu blir det grillning med bästa gänget, Filip, Leon & Troya :) Det blir en massa gott, grillspett med bla fläskfilé, kryddkorvar, tomater, rödlök, champinjoner och en god sallad och super god färsk potatis! MUMS!
Igår va jag, Leon, pappa, L8 å Lill-Filip till Leksand Sommarland, det va riktigt kul, kanonväder också! fick äntligen lite bränna också.
Imorn ska vi på auktion, få se om vi hittar ngt skoj :)
Uppdaterar bättre senare idag eller imorrn.
Ha en trevlig fredagkväll allihop!!!!!

Grilla

0 Läs mer >>
Igår så var jag inne nästan hela dagen, jag storstädade alla garderober. Vi har jätte många garderober och lite kläder i allihop tror jag. Det blev så för att vi hade sovrummet nere först så då hade vi kläderna i det rummet, sen flyttade vi upp en våning till det sovrummet och då följde en del kläder med men absolut inte alla. Så det har varit ett evigt letande efter kläder. Men nu jäklar, nu börjar det likna något :) Lite tråkigt att vara inne när det är så fint väder men det är då mycket skönare att ta det lugnt när man vet att det är ordning och reda.
Idag så var vi till Glatjärn en snabbis på förmiddagen. Madde & Perka ringcde och tyckte vi skulle komma dit och det var inga fler där så då hoppade vi in i bilen med Leon och båda hundarna. Men när vi kom dit var det JÄTTE mkt folk där så då kunde vi ju inte ta ut hundarna. Stannade en liten stund och var nere och kände på vattnet och lekte lite med Manfred å Ellie. Hundarna klarade sig bra trots värmen, vi stod i skuggan med allt vi kunde öppet men man vill ju inte att de ska sitta där någon lång stund iaf. Så vi åkte hem och fixxade lite mat och jag klippte Filip innan han skulle iväg och jobba. Det va iaf skönt att få lite känsla av beachen ;) Någon beachkropp har jag INTE iår, haha! Men jag tog av mig linnet ändå och visade upp mina fina mage med tigerränder på! Apropå mina så kallade Tigerränder, såg på kort häromdagen. Sista magbilden, den dagen vi åkte in till Falun, då hade jag inte en enda häftig rand. Så det gick minst sagt fort från att vara frisk till sjuk, från randfri till en tiger ;) Såg också ett annat kort när vi ligger inne i Falun. HERREGUUD hur jag såg ut, jag var verkligen GIGANTISK, mitt ansikte var så svullet så det är löjligt. Shit! Jag känner nästan inte igen mig själv. Men men det är ju skönt att se att det blir bättre iaf!
Nu håller jag på och städar lite.. Men tar en paus just nu. Både Laban, Pejla å Kira har varit här och kissat på golvet. Torkade ju upp det och städade bort det då såklart men det känns inte riktigt rent ändå på ngt vis. Så idag blir det storstädning av golven också. Nu ska de skina!! Iaf en timme eller så innan hundarna har varit ute och sedan drar med sig halva gräsmattan, hahaha! Nej nu ska jag fortsätta att polera.
Pappa, L8 och lill-Filip kommer hit idag, ROLIGT!! Är så roligt när dom kommer, de får var här hur länge och mkt de vill, gärna Mamma å hennes Järngäng också. Kanske inte samtidigt dock, fyra barn i åldern 8-13 och en bebis i samma hus i flera dagar kan bli lite väl intensivt...
Leon är skeptisk till sina nya hatt, sötisen!

Storstädning

1 Läs mer >>
Denna klänning klickade jag hem tidigt i vår från H&M. Min tanke var att den skulle passa fint med min stora mage nu i sommar. Detta är INGEN mammaklänning så jag beställde helt enkelt en stor storlek mot vad jag brukar. Dock var den en aning stor för mig då men jag tänkte att jag skulle växa i den under sommaren. Nu är det så att den aldrig blev använd då magen försvann tidigare än planerat. Så är det ngn som vill ha denna klänning, hör av er! Den är GRATIS! Tycker det är väldigt tråkigt då jag verkligen gillar den, men ingen idé att den ska hänga i garderoben å ta plats. Den är i storlek Large.
Idag var det första dagen efter semestern för Filip. Kändes väldigt konstigt att inte ha honom hemma men som jag sagt förut så ska det bli skönt att få lite bättre rutiner med sömn, mat och så. Skönt å se att man "klarar av" nätterna å större delen av dagen själv med Leon. Vi har bestämt att när Filip jobbar dag så behöver inte han "jobba" så mkt under nattetid om det inte skulle vara så att Leon har magknip eller på annat sätt inte vill sova. De börjar vanligtvis halv sex på morgon. Men när han jobbar kväll så kan vi göra så som vi gjort under semestern. Nu är det ju inte så mkt aktivitet på Leon under nätterna så det är ganska lindrigt. Ngt blöjbyte och mat och maten kan inte Filip hjälpa till med så mkt så det går nog fint :) Jag hoppas verkligen att Leons sovrutiner håller i sig. Han har ju haft dessa rutiner några veckor nu, vilket är väldigt skönt. 
Vi har inte gjort så jätte mkt idag, jag å Leon men vi var till hotellet å åt lunch med Filip å hans kollegor, trevligt. Efter det åkte vi till Vansbro och fixade lite ärenden. Roligt att man orkar och kan åka iväg med Leon själv och inte behöver någon som bär och fixar allt. Jag börjar faktiskt bli mig själv igen, det känns otroligt skönt.
Filip är ute och springer med Troya & Laban nu, när han kommer hem igen så ska jag ta en cykeltur om det inte blir försent. Blir det inte det så ska jag nog slänga i lite färg i håret, vi får se helt enkelt. Skulle vara skönt att fräscha upp håret lite.
Den bästa och snyggaste Pojkvännen & Pappan :)
Älskar dig Filip

Klänning

2 Läs mer >>
Det blev varken fika på fårhus eller hemma. Istället skjutsade vi hem Jenny till äppelbo. Sen åkte vi på affären i sista sekund. Efter det bestämde vi oss för en lång powerwalk tillsammans med hela familjen. Jag sprang även lite intervaller, även om det inte va många så va det fler än på jävligt länge. Körde lite i uppförsbacke å sådär. Iaf så va det VÄLDIGT skönt å jag kommer nog känna av det imorn. Riktigt skönt att få svettas lite :) nu ska jag lägga mig tillsammans med mina killar, Leon fick mat för en halvtimme sen å han har inte vaknat än så då är han nog nöjd ett tag :) godnatt allihop!

powerwalk

0 Läs mer >>
Ja nu sitter jag å väntar på att vi ska åka iväg å fika. Vi ska på fårcafé. Det är jättemysigt, ett café i ett fårhus helt enkelt, får, höns, kattungar, hundar och andra djur finns runtom på gården, perfekt för barn, inte Leon då kanske men lite större barn. Gott fika har dom också både sötsaker och goda mackor, så har ni vägarna förbi järna under sommaren ska ni absolut ta en tur dit :)
Igårkväll jobbade Filip, han var i Furudal och vaktade och det gick bra, Kul :) Lina, Jenny och alla hundarna var här hos mig, Leon å troya. Jag fixade iordning lite god mat och sen satt vi å tog det lugnt vid tvn. Henrik å Lizzie kom förbi en vända också, det var trevligt. Flickorna gick och la sig och vi såg färdigt en film innan de andra gick hem. Jag matade Leon en sista gång innan det var sängdags för mig. Så idag har vi inte gjort så jätte mycket. På förmiddagen kollade jag senaste nytt om tragedin i Norge och såg på högmässan därifrån. Usch...
Efter det så bakade jag på kärleksmums och tre sorters muffins. Jenny ville SÅ gärna göra muffins och då med flera smaker så då gjorde vi det. Bara det att vi väldigt snabbt blev jag, hahah :) Men det gick bra ändå. Det blev banan, choklad och päronmuffins.. Så efter denna vecka har jag mycket fikabröd i frysen. Både bullar, tigerbanankaka, muffins å kärleksmums så det är bara att slå en pling så får ni fika. Kanske inte ska åka till Fårcaféet utan stanna hemma istället :)

Fårcafé

0 Läs mer >>
Även fast man ibland har tunga, tråkiga, jobbiga dagar så har man nog ganska mycket att vara tacksam för. Det har iaf jag.
Efter graviditeten så har jag ju inte samma kropp som innan. Det är inget konstigt med det och jag har ju fått världens finaste son för det. Men ändå så vill man ju ha tillbaka sin gamla kropp. Man eller kanske ska skiva jag vill ju se bra ut... Men en dag som idag så är jag enbart tacksam för alla bristningar, bulldegen på magen och alla andra fel och brister som jag har. Det klart att man känner sig avundsjuk på de tjejer/mammor som knappt gick upp nånting och som efter bara någon vecka ser ut i princip som innan utan bristningar på mage, lår, ben och efter bara ngn vecka har en något så när platt mage. Jag känner mig också avundsjuk på de som får uppleva en "vanlig" förlossning, som får upp sitt barn på bröstet när det föds, som får vara med sitt barn direkt, får sova med det och få komma igång med amning och annat. Men jag är ändå tacksam över att Leon är frisk och mår bra trots att jag inte fick hålla i honom förrän sent på kvällen och trots att han bodde på en annan avdelning. Trots att jag inte fick gå till min egen son när jag ville så är jag glad, glad och tacksam över att det gick så bra som det ändå gjorde. Det kunde ha varit betydligt värre. När man ser vad som hänt i Norge så är jag ganska glad över min korta sjukhusvistelse och mina bristningar. Det är på grund av allt det som vi har fått vår underbara son. Det som har hänt i Norge är fruktansvärt, det finns inte ord för det som hänt... När man tänker på det så spelar det ingen roll att man har några extra kilon, att man inte har råd att köpa en iPad eller vad man nu vill ha....
Jag har tänkt mycket på och tyckt att det är orättvist att just jag skulle bli sjuk, varför inte jag fick en vanlig graviditet med allt vad det innebär. Men det finns så himla mycket här i världen som är mycket mer orättvist.
När det händer en sådan sak som det gjort i Norge nu så får man lite mer perspektiv på saker och ting. För ibland blir man fast i sin egen lilla bubbla, man tänker precis som jag själv på att alla andra har det så bra osv. Men alla andra har det inte så bra och jag ska istället vara glad och tacksam för det jag gått igenom och hur jag ser ut, jag kommer gå stärkt ur den händelsen och är glad för den erfarenhet jag fått.
Tänker mycket på de människor som nu är drabbade av den fruktansvärda tragedi som drabbat Norge. Jag önskar att man kunde göra mer än bara tänka på dem. Men från där jag befinner mig så gör jag mitt bästa för att stödja Norge. Jag hoppas att alla mina släktingar och vänner som bor och befinner sig där är oskadda och mår efter omständigheterna bra.
Jag inser nu att det inte är bra att var fast in sin "tycka-synd-om-sig-själv-bubbla" för länge. Jag tror dock att det är bra att vara i den bubblan ett tag, men att jag måste gå vidare, släppa det hemska som hände mig och min familj. Det klart att för mig och oss så var det ju hemskt men när man sätter det i perspektiv till annat här i livet så ser man att nej just det, det var inte så hemskt. Nej som sagt gå vidare i livet och var tacksam för det man har.

Tacksam

1 Läs mer >>
Äntligen kommer detta inlägg upp. Höll på i över en timme igår men datorn ville inte som jag.....
Men nu så kommer det ett bildregn över massa gamla prylar :)
Sockerströare 2kr
Kan inte riktigt bestämma vad som ska hänga på denna fina lilla sak
Litermått 10kr Visp 6 kr Rivjärn 6 kr
Burkar som jag införskaffat på olika loppisar
Underbar burk 50kr Ramar i olika storlekar 80kr ljusstake 10kr
Mitt bästa fynd, gammal margarinlåda 40kr
Ja detta är några av de fynd jag hittat under sommaren. Är nöjd med allihop faktiskt!
Idag har Leon ätit mest hela dagen faktiskt, hela förmiddagen i princip gick åt till att äta sen tog vi en biltur för att hämta upp Filip som varit vid föbodstugan hela dagen. Vi skulle också ha varit dit men somsagt Leon ville hellre vara hemma och äta. Nu på kvällen tog vi en skogstur i bilen, hela familjen plus svärfar. Vi såg faktiskt tre älgar, det var skoj :) Å efter det så har Leon återigen ägnat sig åt sin favoritsyssla, äta. Det är ju jätte bra att han äter så mkt å så bra men det blir lite drygt när det blir så ofta. Som tur är så är han ju inte så varje dag, han har väl ngn växperiod eller ngt antar jag. Efter vi hämtat Filip åkte vi till gatuköket för en bit mat, sen delade vi på en mjukglass, så gott och mysigt att sitta ute å äta tillsammans allihop!
Vi var till Vansbro en snabb sväng för att se vilka blöjmärken de hade där. Vi har testat Pampers, Libero och Huggies. Å de som har varit bäst är Huggies men tyvärr så hade de inte dem där, så vi fick köpa Libero men nu köpte vi faktiskt en storlek större för tidigare idag så bajsa han ner sig totalt med Libero 1 så då tänkte vi pröva en större storlek.
Imorn ska vi åka till Falun, jag ska på efterkontroll. Är faktiskt lite nervös, vet inte riktigt varför... Men jag hoppas att jag får sluta med medicinen och att jag får börja träna lite igen. Jag längtar faktiskt till att få träna ordentligt, så man blir riktigt svettig och helt slut. Vill verkligen kunna göra saker som förut utan att bli helt slut. Så vi får hålla tummarna för det!
Underbart fin burk 10kr
Avslutar med en bild på två superfina tesilar 1kr/st

Gamla prylar

1 Läs mer >>
Moster, morbror, Leon å morbror :)
Ja mina loppisfynd har inte kommit upp här än men jag har inte haft tid att sitta vid datorn just nånting. Har tänkt att de ska komma upp imorn, för just nu har jag inget batteri i kameran heller. Så då blir det lite svårt.
Iaf så är det väldigt roligt med loppis, här i Dalarna finns det jätte mycket loppisar, även under vintern faktiskt :) Jag tycker att gamla saker har en helt annan charm än nya vilket gör dom så fina :) Jag gillar att handla nya saker också, men det känns på ngt vis lite roligare med gamla man vet att det finns ngn form av historia bakom, det är lite mer "äkta" om man säger så ;)
Igår var det en riktigt regndag.. Så då passade jag på att baka både bullar å lite socker/banankaka... Alltid gött att ha lite i frysen när man får besök. Jag tog även en cykeltur (om än väldigt kort) med Troya. Hon HATAR ju när det regnar och kan då hålla sig en hel dag. Hon gör inte ifrån sig även om man släpper ut henne eller går en liten promenad. Detta är ju förstås ganska skönt på ett vis eftersom man inte behöver ut å gå ngn långpromenad, MEN det kan också sluta som det gjorde häromdagen med en liten bajshög på golvet!?! Troya bajsade aldrig inne hemma hos oss när hon var liten valp. Hon var så duktig, dock gjorde hon det hemma hos andra, hahah! Men iaf när detta hände så bestämde vi att vi måste gå en längre tur inte bara en kort promenad (oavsett om hon inte vill) när det regnar. Så det gjorde jag eller ja jag tog cykeln och hade en färdigplanerad tur i huvudet. Det slutade med att vi cyklade 500 meter innan jag vände. Troya hatar somsagt regn och med denna rädsla kommer också rädslan för de STORA vattenpölarna... Till råga på allt så är hon en aning skeptisk till själva cyklandet också. Jag var så arg och irriterad på henne så det bästa var att cykla hem igen. Vi kom iaf ut och hon gjorde både ettan å tvåan så jag lyckades med mitt uppdrag ändå :)
Senare på dagen var Filip ute med Troya å Laban på en skogspromenad. Sen på kvällen tog vi en långpromenad hela familjen då det sprack upp och blev en riktigt fin kväll trots allt regn som kommit under dagen. Så denna regndag fick hon ur sig det som fanns, haha!
Nu ska jag snart hoppa i sängen innan Leon ska ha mat igen. Det är så skönt att han har blivit lite större och orkar äta mer när han väl äter. För i början när han var så liten så åt han ungefär 1 gång i timmen på natten.. Nu har han faktiskt sovit väldigt bra senaste två veckorna. Han är uppe en gång runt 3-4 och sen en gång runt 7 så det är helt klart godkänt!! Nu ska jag mysa lite med min kära sambo innan det är dags är krypa till kojs :)
Godnatt mina vänner!
Sötaste Lillsyrran, Wilma :)

Loppisfynden...

0 Läs mer >>
Skrev ju för några veckor sen om vår hemmagjorda kebab och tänkte lägga upp receptet på det!
  • 500 g köttfärs
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 buljongtärning
  • Salt & Peppar
Lös upp buljongtärningen i ca 3/4dl vatten. Riv eller pressa vitlöken. Blanda sedan buljongen och vitlöken tillsammans med färsen. Salta & Peppra. Då är smeten klar.
Nu till det som kan vara lite besvärligt.
Du behöver:
  • Bakplåtspapper
  • Olja
  • Kavel
Klipp till ca 4 lagom stora bitar av bakplåtspappret, ungefär lika stora som stekpannan. Lägg en klick utav smeten på ett inoljat papper. Lägg sedan ett inoljat papper ovanpå och kavla ut smeten. Det ska vara riktigt tunt. Sedan tar man bort det ena pappret och vänder ner smeten i stekpannan. Låt det steka 1-2min ta sedan bort andra pappret och vänd på köttet. Låt steka 1-2 min tills man ser att det är klart i princip. Å så fortsätter man tills allt kött är stekt. Sedan tar man en bra sax och klipper itu köttet så det ser ut som kebabflarn!
Då är kebaben klar! Så serverar man med t.ex bröd eller pommes stripes, sallad, grönsaker och sås. Super!
Detta är verkligen jätte gott och enkelt. Det kan låta lite krångligt med själva stekandet men har man gjort en så går det av bara farten. Det bästa är om man är två stycken som gör det, då kan den ena steka medans den andra kavlar.
När jag gör detta använder jag ekologisk buljong då den är fri från de "värsta" tillsatserna men är ni som jag så kolla innehållsförteckningen, annars går det minst lika bra med vanlig buljong. Jag använder också lite mer kryddor än bara salt & peppar, men detta är en smaksak. Likaså med vitlöken, gillar man det inte så kan man ta lite mindre och tvärtom. I vilket fall som helst så är detta en jätte god rätt som är enkel att göra. Ett bra alternativ till alla tacoskvällar man har :)

Kebab

2 Läs mer >>
Jag har ju tidigare skrivit en del om vår renovering i köket men de flesta inlägg nuförtiden präglas av vår underbara son :)
Tänkte iaf lägga upp några bilder på vårt fina kök! Är så nöjd med det! SuperTACK till Perka som hjälpte oss sjukt mkt. Utan honom hade vi nog inte varit färdiga än ;)
Hyllan som jag skrev om tidigare
Det blev några bilder :)
Skriver nog mer sen å visar vilka fynd jag gjorde idag på byaloppisen typ 20-25 loppisar har jag varit på idag :)
Kul!

Köket

1 Läs mer >>

Vi är i Torsby just nu, vi kom hit i söndags. Min Lillayster fyllde år i förra veckan så vi åkte hit för att gratta henne, men bestämde oss för att stanna några dagar. DEt var länge sen vi var här mer än en dag så det har varit riktigt roligt att va här.
Leon har blivit ordentligt ompysslad av sina tre morbröder, sin moster å mormor :)
Dom slåss nästan om vem som ska få hålla i honom.
Igår var vi nere på stan en sväng, jag, filip, troya, wilma, leon & mamma. Vi skulle träffa Anna för en glass å precis då började det störtregna och blev jätte kallt så vi satt ute på en bänk å frös... Men men det var gott med glass ändå, jag åt en Cola Float. Det var sjukt länge sen jag gjorde det. Va lite nostalgi, jag & Anna åt alltid det när vi gick på högstadiet.
Iaf så gick vi runt i lite affärer och vi fick med oss líte fint hem.
Idag så åkte jag, Filip, Leon, Martin & Wilma till Karlstad. Vi skulle ha en byrå till Leon. Tog först en tur inne på bergvik, å leon fick lite kläder, Filip fíck nya fotbollsskor och jag en kjol för 49 kr!! Så jag storhandlade verkligen!! Men man vill inte köpa för mycket nu när jag fortfarande har ganska mycket vikt kvar sen graviditeten. Men det är svårt också för mycket mina kläder är antingen för små eller för stora, vilket problem va?! haha
Iaf så åkte vi till Ikea å fick tag i en bra byrå, några lampor, lite köksgrejer och lite annat smått å gott.
Ikea ställer alltid upp!!
Nu ikväll så åkte barnen iväg till sin far för de ska på semester imorn. Så vi beställde lite kinamat och tryckte i oss., Det var riktigt gött!!
Imorn har vi inga direkta planer då vi hade tänkt åka hem men Martin fyller 20 å pappa, farmor å farfar kommer ´hit för att gratulera honom så då stannar vi så att vi också får träffa dom. Men vi måste åka hem imorn kväll eller tidigt på torsdag då Leon ska på 6 veckors kontroll då :)
Det ska bli spännande att se hur mycket han har växt å så. Det är alltid nervöst tycker jag. Det är ju svårt att veta hur mycket mat han får i sig, jag märker ju att han äter å blir nöjd å så men ändå så blir det lite nervöst.
Nej nu ska jag snart lägga mig.
Godnatt mina vänner!!


 
En del av Leons nya kläder


Morbror å Leon myser

Torsby

0 Läs mer >>
6 år med min älskade Filip! Å idag är Leons beräknade födelsedag. Detta firas med brunch i sängen och en bebis som sovit ända till halv sex imorse för att sedan vakna vid 10 igen.
Min älskling kom med en stor å jätte fin bukett med blommor. Jag bakar en förhoppningsvis jättegod jordgubbstårta, å vi är bjudna på grillparty till kvällen! Det är firande i vår smak. Vi skulle ha varit till vårat ställe också men det passar inte så bra med tanke på att det är mitt i skogen uppe på ett högt berg. Det är lite svårt att ta sig dit med barnvagn och sen är det ungefär en triljard mygg & knott, å vi vill ju ha med oss Leon men vi får ta det nästa år istället.
6 år har gått sedan jag tog pappas vita 740, laddade den med bra musik (nordman på kasettband) och åkte till Dala-Järna första gången. Jag var jätte nervös men otroligt glad. Det var strålande sol och jag höll på att smälta bort mer än en gång i 740n så fick stanna och ta fram deon innan det blev kramkalas. Tänk att vi gått i samma skola i 3år men inte pratat med varandra förän sista månaden i skolan. Men det var väl inte meningen förän då antar jag.
Dessa år har varit underbara. Livet är ju inte alltid en dans på rosor men det ska ju inte va lätt hela tiden heller. Iaf så hoppas på många likadana bra år framöver.
Filip, du är min bästa vän, älskling, sambo ja allt en livskamrat ska vara.
Det finns ingen som du och jag känner mig så otroligt trygg i din famn & närhet.
Tack för dessa underbara år tillsammans, utan dig så skulle jag inte fungera :)
Jag älskar dig Filip!

6år

0 Läs mer >>
Sjön vid stugan
En gammal bild på mig & darling vid stugan
En gammal bild på när myggen & knotten anfaller, fast mysigt ändå :)

Stugan

0 Läs mer >>
Igår kväll åkte vi upp till stugan. Vi köpte med oss lite gott att äta, korsordstidningar, barnvagn, vovve å en bra bok och åkte upp. Filips mamma & Pappa var redan där. Vi stekte lite hamburgare och åt tillsammans. Satt och pratade och bara tog det lugnt. Efter en lugn och trevlig kväll så var det dags för sängen. Stugan är inte JÄTTE stor men det finns två stora "rum" så vi tog det ena så vi kunde stänga om oss. Filip slocknade på några få sekunder och jag och Leon satt och mös i sängen. Sen var det dags för matning och han åt å åt å åt... Tillslut var han nöjd men då hade han lite magknip så satt å vaggade vagnen en bra stund innan han somnade. När han väl gjorde det så var jag inte jätte trött utan låg å läste lite. När jag lämnade in för kvällen så hann jag ligga ungefär en kvart innan det var matdags IGEN. Så det var bara att vakna till och ge Lillen mat. Så när klockan var strax efter halv tre kunde vi somna iaf :) Blev en lång kväll men fick iaf sova i nästan 4 timmar i sträck efter det. Sen är det ju skönt när man bara har ett barn och ingen tid att passa för då kan man ju sova igen det på morgonen.
Imorse så åkte Filip iväg med vår bil på reparation och när han kom tillbaka så var Leon mätt & glad så då tog Farmor med han på en promenad och vi låg i sängen och myste lite. Mästerkocken Filip fixade iordning lite brunch åt oss allihop sen, ägg, bacon och annat gott :) Mumsigt var det iaf!
Vår bil fick vi tillbaka när vi kom hem på byn igen. En av två saker fixade iaf, resten blir gjort nästa fredag. Visst är det kul med bilar som funkar?!
Iaf så gick det bra att var i stugan med vår Lille Leon, för han är ju vaken även när vi är hemma. Som tur är så har han ju börjat äta mer när han väl äter så då sover han ju lite längre stunder. För det värsta med sömnen är när man inte får sova mer än korta stunder, det är bättre att få sova lite längre när man väl sover tycker jag iaf!
Nu ska jag fixa med lite mat!

Stugbesök

0 Läs mer >>
Ja vi har verkligen haft fullt upp sista veckan :) Sen har det varit nå krångel med bloggen, så det har inte gått att lägga upp några nya blogginlägg...
I torsdags så kom mina gamla klasskamrater Ida & Louise hit! Det var verkligen roligt att se dom igen. Vi låg på gräsmattan och pratade hela dagen, härligt att prata gamla minnen. På kvällen grillade vi och åt en massa annat gott, en riktigt bra dag och kväll med andra ord! På fredagen gick vi ut på gräsmattan igen i någon timme. Det va det första soltimmarna jag fått denna sommar och vem vet det kanske inte blir så mkt mer... Vi får hoppas på att det blir fler soltimmar iaf!
Senare på fredagen så kom nästa gäng från Värmland nämligen pappa, L8, Martin, Simon & LillFilip! De hade med sig massa fina saker till Leon :) Tack till alla som skickat med presenter :)
På lördagen tog vi det lugnt på förmiddagen och åkte sen till Fårhuscafé, det var första gången för iår. Det är faktiskt jätte mysigt där tycker jag.. Massa djur och gott fika! Senare var det dags för minigolf men då stannade jag, Leon & Troya hemma och vilade. Till kvällen så gjorde jag & L8 kebab. Det var länge sen jag gjorde egen kebab men OJ så gott det är alltså. Skönt när man gör det själv också, då vet man vad det är för kött å så :) Kanske ska lägga upp receptet här för det är riktigt smaskigt!
Vi hade en jätte trevlig dag och kväll med massa underhållning från Simon, hahha.. Han kan va en av de roligaste jag känner :)
På söndag så åkte allihop hem och huset blev väldigt tomt. Det är alltid tråkigt när de åker men det är skönt att bara få vara också!
Måndag och ny vecka, vi var till BVC för att mäta å väga guldklimpen å nu väger han över 3kg och är 50cm lång. Vår lilla kille börjar verkligen bli stor nu. Shit! han blev ju en månad i söndags. Det har verkligen gått fort. På ett sätt känns det som han alltid varit hos oss men ändå tiden går fort alltså.
Jag & Leon var ute på en rask promenad på måndagen och jag höll på att inte ta mig hem, fick världens skavsår. Så jag fick ringa till Filip som fick komma med mina foppatofflor, haha! Säga vad man vill om foppatofflor men jag hade inte klarat mig utan dem den sista tiden av graviditeten och inte heller i måndags. Iaf så gick det bättre när jag fick mina tofflor så vi fortsatte vår promenad. Efter drygt 3km "powerwalkande" började jag bli helt slut... Så när jag tillslut kom hem fick jag trycka i mig en massa socker. Jag fick nog ett blodsockerfall. Det var ju varmt och jag har inte gjort en sådan ansträngning på länge och heller inte ätit så mkt under dagen. Iaf så blev det bättre och det kändes så skönt efter att man duschat, ätit och sådär. Kändes riktigt skönt att få röra på sig igen.
Igår så fixade vi en massa småsaker inne i vansbro och när vi kom hem till järna igen så fick vi äntligen tag i en tvättmaskin. Pratade lite med killarna i affären och närmsta reparatör till just vår maskin finns i Gävle!? Så då kändes det ganska onödigt att lägga ner en massa pengar på det. Så vi köpte en direkt istället! Perfekt, vi fick hem den idag och har kört en tvätt. Tyvärr försvinner ju aldrig en tvätthög och allra minst när man inte har någon tvättmaskin, haha!
Nu blev det ett långt inlägg så jag ska ge mig.
Vi har det iaf jätte bra, jag, Filip, Leon & Troya. Det är så underbart att få vara hemma tillsammans och bara ta dagen som den kommer. Leon är en riktig goding och det är så roligt att han börjar bli mer vaken på dagarna och så. Jag hoppas att han böörjar sova LITE mer på nätterna men han har faktiskt varit duktigt nu de senaste nätterna så jag hoppas det håller i sig.
Nu ska jag gå å hänga lite tvätt orkar inte göra mycket idag, har sådan fruktansvärd men skön träningsvärk i mina ben. Var vid skidstadion igår och gick i en riktig mördarbacke med barnvagnen. Även om det gör ont så är det SKÖNT!
Vi kanske drar iväg till sommarstugan nu ikväll, vi får se helt enkelt :)
Ha det bra mina vänner!
Vår Goding
Sötis
Kolla vilken underbar färg på blommorna :)

Fullt upp

0 Läs mer >>
Idag blir vår underbara fina son en månad!
Det är helt otroligt vad fort tiden går alltså :)
Det har varit en fantastiskt månad på alla vis.
Nu ska jag, Filip, Troya & Lilla Leon ut på en promenad
Hörs senare!

En månad