0 Läs mer >>
Till min stora glädje (NOT) så brann tvättmaskinen upp här nu alldeles nyss... Idag som vi skulle tvätta alla bebiskläder å så, men men.... Vi som hade tänkt att tvätta alla bebiskläder å sådär men får väl lösa det på ngt vis. Som tur är så får jag ju pengar från skatteverket trots allt, å de komma under vecka 23 så man får väl ta utav dom då. Tråkiga pengar alltså, men en tvättmaskin lär man ju ha. Det tråkiga är ju att den inte är mer än 4 år och när vi köpte huset så stod det en tvättmaskin inne på toan. De frågade om vi ville ha kvar den å då sa vi att vi hade en så de tog med sig den... Typiskt.. Jaja nu är det som det är :)
Vi var på auktion förut å kollade på en kamin. Den var jätte fin, gammal men helt oanvänd. Det är ju ganska dåligt väder, kallt faktiskt.. Jag åkte hem för det blev helt enkelt kallt och sen blev det drygt att stå. Det var tur att jag gjorde det för Filip är fortfarande kvar, efter 2 timmar... Han ringde nyss och trodde att de snart skulle komma till kaminen. Tror att den skulle passa bra i vårt kök faktiskt. Vi har ju kört på med lite gammaldags stil där så den skulle nog göra sig fin där :) Förresten så är köket HELT klart :) Vi ska piffa till det lite idag med lite möbler, å annat fint som gör att det blir mysigt :)
Jag uppdaterar mer sen.. Håll tummarna för att vi får kaminen nu också!

tvättmaskin & kamin

2 Läs mer >>
När jag nu sitter och minns tillbaka på en massa saker så ramlade jag över några jätte söta bilder på vår finaste Troya som jag bara måste dela med mig av!
Den dagen vi hämta henne
I bilen påväg hem
Finaste efter utställningen

SÖÖÖT

0 Läs mer >>
Jag vill så gärna att bebis ska komma NU! Hur står man ut de sista veckorna? Är det någon som har några bra tips på vad man kan göra och underhålla sig med de sista veckorna för att slippa tänka på det HELA tiden? Jag vill att bebis ska komma men ändå inte för den är ju faktiskt inte HELT klar där inne än.. Jag försöker att dela upp tiden med olika små stolpar som ska göra att det går fortare. Men som sagt jag tar gärna emot tips om vad man kan göra för att få tiden att gå fortare... Det får inte vara för ansträngande heller då jag inte får anstränga mig för mycket :)
Jag är så glad för min sambo, han försöker verkligen med ALLT! Han gör allt för att jag ska må så bra som möjligt och ändå räcker det liksom inte till ibland.. För mig räcker det men jag ser på honom att han blir frustrerad när det inte blir riktigt som han tänkt. Han är iaf en underbar sambo, vän, älskare, stöttepelare ja det är svårt att sätta ord på! Jag är så otroligt glad att det är han som är vid min sida dag ut och dag in... Och att vi nu ska få ett barn tillsammans är helt överväldigande! Det känns helt sjukt!
Jag ser framemot vår första sommar som föräldrar och husägare jätte mycket. Jag hoppas att allt kommer gå bra och att vi får njuta så mycket det går! Det känns jätte konstigt när man tänker att om en månad lite drygt så är vi förmodligen inte bara 3 utan 4 stycken i huset :)
Denna bilden är tagen för ett år sen och då hade vi en helt annan sommar att se framemot än det vi har nu :)
Denna bild är tagen samma dag. Vi skulle till Värmland och hälsa på min familj. Man tänker ibland att man skulle ha hunnit med och gjort det å det innan man får barn å så... Jag måste säga att jag har gjort en massa roligt och lärorikt och jag och Filip har haft väldigt roligt tillsammans de senaste åren. Det är ju faktiskt bland det viktigaste, att man kan ha roligt tillsammans, tycker jag iaf!
Denna bild är från sommaren 07 när vi var i Dalsland, det var SÅ varmt den dagen!
Nej nu får det vara nog med mitt tjat för idag. Godnatt med er mina vänner!

Hur står man ut?

1 Läs mer >>
Kan ju börja med att skriva om en liten tävling som jag är med i, det är en jätte söt ljusstake eller annan typ av söt liten hylla. Man kan iaf ha ett ljus, eller en blomma eller någon annan fin inredningsdetalj som behöver en liten hylla att stå på :) Det är en vän till mig som är väldigt kreativ när det gäller allt från vanligt pyssel till golvläggning och att sy egna kläder :) Hon är jätte duktig!
Här är länken till tävlingen iaf. Hon drar en vinnare imorn
http://aimay.blogg.se/2011/may/tavling.html
Jag har gjort en kortdag idag på jobbet. Kom hem alldeles nyss så det blev inte många timmar gjorda. Men det gör inget, bra att det inte är stressigt iaf :) Jag jobbar ju bara halvtid också så jag förlorar inte så många timmar. Nu är det så också att vi är nästan färdiga med ALLA deklarationer. Både jag & Lizzie hade inte räknat med att det skulle gå så bra. Jag trodde inte att jag skulle lära mig deklarationerna så fort ändå. Men det är ju skoj att man är bättre på något än vad man trodde. Så vi får väl se hur mkt jobbande det blir framöver. Jag ska då vara "ledig" en månad innan bebis kommer så det blir ju jobb i högst två veckor till! Å under de två veckorna är det några röda dagar, barnmorskebesök, föräldragrupp å min brors student. Så det är inte så många jobbdagar kvar! Häftigt på ngt vis tycker jag!
Tack för de uppmuntrande orden angående Troya också :) Känns skönt att höra!
Som tur är så är ju Troya en väldigt bekväm hund och kräver inte mycket fast än att hon behöver det. Hon är väldigt lättsam att ha att göra med. Hon ligger mer än gärna i soffan/sängen/buren/bädden eller någon annastans där det är mjukt å skönt eller för den delen ute i solen när vädret tillåter. Sen får man ju ta att hon blir lite knäpp emellanåt, det blir vi ju allihop när man inte får utlopp för energin man har. Jag tror också som en vän påpekade att hon känner på sig att något är på gång :)

Tävling å kort dag

2 Läs mer >>
Jäklar vad det har blåst idag alltså. Shit! jag & Troya skulle gå ut förut och läsa tidningen och mysa lite i solväggen. Men det gick faktiskt inte. Det blåste alldeles för mycket. Tidningen gick inte att läsa å när solen gick i moln blev det jätte kallt. Troya stannade förstås kvar ett tag ute i solväggen medans jag gick in och läste både tidning och annan post. Idag sov jag riktigt länge. Det är lite ovant att aldrig sova en hel natt i sträck längre så jag får liksom tvinga mig själv kvar i sängen om jag vill sova lite längre än till 8. Så igår kväll satt jag uppe bara för att jag kanske skulle va trött imorse men så blev det inte. Va upp några gånger under natten sen vaken typ en gång i timmen från 7 nångång till 10.. Men men det är väl bra att jag får vänja mig vid det innan bebis kommer.
Annars idag så har jag fortfarande varit trött sen vi var på shoppingtur. Så jag har tagit det lugnt, iaf tills Filip kom hem. Då lagade jag mat och sen tog jag en liten tupplur på en timme?! Efter det så var dtef som att jag kom ikapp energin igen. Skönt! Under min tupplur så hade Filip slipat färdigt alla luckor, städat iorning inne i verkstaden så jag gick ut till honom och så hjälptes vi åt att måla de luckor vi har kvar. Efter ngn timme och lite fikapaus så gick vi ut på en kort promenad. Gick en liten sväng sen till fotbollsplanen alldeles intill vårt hus och kastade pinne å lekte med Troya. Det var så länge sen som jag gjorde det med henne, iaf i mer än 5 minuter. Det syntes på henne att hon tyckte det var riktigt roligt. Det känns lite drygt ibland när man vet att hon skulle behöva mer stimulans men men det fungerar inte alltid. Jag tror nog hon mår ganska bra ändå, men man får liksom dåligt samvete. Efter vår lilla lekstund så gick ut för att måla ett till lager på våra luckor. Så nu är de största luckorna färdiga, så imorn kommer de upp!! Nästa vecka kommer pappa å L8 och förhoppningsvis några Charlottenbergare till upp till oss för att hälsa på en liten sväng. Det är ju röddag nästa torsdag så de kommer redan då. Så vårt mål är att köket ska vara helt klart då!
Vi hade ju som mål att bli färdiga 1 maj, det blev vi ju inte, men det var inte så långt ifrån heller. Vi "flyttade" ju in igen för två veckor sen å luckorna skulle ju ha blivit fixade på annat håll men det blev lite körigt med det. Så det är därför som luckorna hamnade på efterkälken. Filip har iaf gjort ett jäkla jobb med slipandet på dem. Usch så drygt, men skönt att det är klart och det ska vi ALDRIG mer göra om iaf. För den dagen vi ska det då köper vi HELT nya luckor! Nu blev det mycket köksprat... :)
Måste säga att jag har tyckt att vår bebis har varit ganska så lugn i jämförelse med hur många andra beskriver hur de sparkar å rör sig å så. MEN det får jag äta upp nu! Så fort jag sätter mig stilla så rör sig hela magen! Kanske kan det bero på att det börjar bli så trångt att varje rörelse känns mer eller så har den börjat röra sig mer. Jag vet inte. I vilket fall som helst så känner jag bebis MYCKET mer och betydligt oftare än förut. Men jag längtar faktiskt till att magen ska sjunka lite så man slipper trycket i bröstet å sådär. När magen gör det så kanske man inte känner bebis lika mycket igen. Vi får väl se helt enkelt.
Förresten, va glad jag blev när jag såg att min typ äldsta vän varit inne här och kommenterat. Tänk hur det är, vi har inte setts alls mycket de senaste åren då hon inte heller bor kvar i VÄrmland utan i vår kära huvudstad, trots det så tror jag allt skulle va precis som vanligt när vi ses igen. Å man liksom längtar efter att träffa varandra på något vis :) Det är ingen som är sur för att man inte hörs eller ses så ofta för man vet ju hur svårt det är att få till det med allas olika jobb och sådär. Iaf så hoppas jag att vi skulle kunna ses snart! Skulle vara riktigt roligt! Tack för den gulliga kommentaren och hoppas allt är bra med dig gamle vän ;)

Blåsigt

0 Läs mer >>
Nu är vi äntligen såpass färdiga i köket att vi kan börja flytta in igen, SÅ SKÖNT! Å vi får tacka vår käre vän som hjälpt oss så mycket :) Känns riktigt skönt alltså, nu är det bara luckorna som ska bli klara, men det tar den tid det tar. Sen ska vi köpa lite nya gardiner å sådär och en bänk av något slag att ha i köket :)
Igår så blev det en låång kväll. Det var riktigt trevligt men har varit väldigt trött idag. Jag var iaf ledig igår, vilket är skönt! Filip kom hem å fick lov iväg på jobb igen efter 10 minuter, lite tråkigt men då följde jag med för man vet aldrig hur lång tid sånt tar. Vi var väl hemma efter 2 timmar igen iaf. Vi grillade kycklingfilé, majskolvar, fixade potatisgratäng, god sallad å god sås :) Det var SÅ gott och stackars Filip hade inte ätit på hela dagen å då var klockan nästan 8. När vi hade ätit kom Lina hit på besök. Hon sov över här då hon skulle iväg tidigt idag å vi skulle va hundvakt. Fick besök av filips jobbarkompis å hans polare. Vi satt i nya köket å chillade lite. När klockan var nästan halv tre la vi våra trötta skallar på kuddarna. Vilket som sagt kändes idag. Shit jag har känt mig bakis hela dagen. Sovit ungefär 2 timmar under dagen idag. Det tar på en att vara på topp samtidigt som man är gravid :) tur man får å kan vila när det blir sådana dagar.
Idag har vi också varit på kosläpp, det var jätte kul. Så fränt å se när kossorna kom ut på åkern, de sparkade och hoppade å sprang runt som galna. Tänk så skönt att få komma ut i det gröna efter en lång kall vinter. Efter det passade vi på att gå runt på gården å kika lite. Jag passade på att snacka lite med de fina små kalvarna, shit va söta de är alltså.
Resten av dagen har vi bara tagit det lugnt, hälsat på lite folk här å där.. Jag har som sagt passat på att vila. Man vet ju faktiskt inte hur det blir om några veckor med sådana saker. Det är väl bäst att passa på. Det är ju inte riktigt dags än men man vet ju aldrig heller. Vi ska försöka komma iväg nästa helg och inhandla det sista som saknas till bebisen, bla en säng :) Har sett ut en fin som vi faktiskt ska få :)
Jag skrev ju om skatteverket häromdagen! Ja visst jag skickade in alla papper de ville ha, fick ett brev i fredags från dem. I det brevet så vill de minska mina reseavdrag med närmare 44000 kronor?!?!?!! What?! De beviljar liksom 10 av mina 197 resor! Då har puckot till handläggare kollat upp tider för de allmäna kommunikationerna med NYA tidtabeller! Hur kan man göra det, de ändrar ju alltid tidtabellerna två gånger om året. Jag gjorde en massa efterforskningar igår och fick tag i tidtabeller som gällde under den tiden som jag jobbade där. Så jag ska ringa henne klockan 9 på måndag morgon och tala om detta :) Åh va less jag blir sånt alltså!!
Nu ska vi fortsätta mysa lite, kikar lite på Eurovision emellanåt å just nu går det bra för Sverige å Eric Saade :)
Första kossorna :)
SÖTA

Kosläpp å annat

1 Läs mer >>
Tänk va underbat det är att ha bra människor runtomkring sig. Även om man många gånger blir besviken på folk så finns det alltid några människor kvar som alltid finns där å som är glad för allt bra som händer i ens liv.. man blir ju lite less ändå ibland. Det är tråkigt när man själv försöker var glad och finnas där för andra när de bara tar. Medans andra människor hela tiden försöker att överträffa ngn annan, men men. Jag är som sagt väldigt glad för de som finns i min närhet och hoppas att andra också har det på det viset. Min kära troya är en riktigt trogen vän som alltid är glad att se mig och som gärna ligger i mitt knä å lyssnar på mig :) min kära Filip, åh va kan man säga honom? Jag har svårt att sätta ord på vad han betyder för mig. Jag är väldigt glad att jag fick låna pappas vita 740 för snart 6 år sedan en underbar sommardag å styrde den upp hit till dalarna. Kommer aldrig glömma den dagen. Blå himmel, sol, nordman strömmade ur högtalarna, ingen AC, å en väldigt glad å nervös 18 åring som chauffor å som alldeles snart skulle få träffa en underbar person. Nu ska han bli pappa till vårt barn, shit va häftig :) jag älskar Filip :) vår kära lilla bebis betyder mycket för mig också :) är så himla spännande å det är så roligt nu när man verkligen märker av den hela tiden! Å som jag sagt tidigare, nu börjar man verkligen längta efter bebben :) sen alla andra underbara människor som min kära familj i Värmland. Ibland önskar jag att vi inte bodde så långt ifrån varandra men de är ju desto roligare när vi ses :) jaja nog om bra människor, skulle kunna skriva hur mkt som helst :) sov gött nu allihop!

underbart

1 Läs mer >>
Tack vare allt jobb och slit jag höll på med igår så har jag haft en hel del värk. Har haft väldigt ont i mina händer och underarmar, det var värst inatt/morse, min högerhand var som ett klot :) Inte så roligt kanske men men... Sist jag var hos Barnmorsan så sa hon att jag kunde ha början till karpaltunnellsyndrom, vilket är ganska vanligt när man är gravid. Hoppas inte det blir värre bara, men det är drygt när man inte orkar ta tag i saker och knyta händerna riktigt. Är det någon som varit med om liknande problem vid graviditet? Jaja nog om det. Nu börjar jag faktiskt känna mig riktigt gravid alltså, fattar inte att jag ändå ska växa några veckor till. Shit jag kommer bli GIGANTISK, hahhaaha :) Hoppas att det inte blir för jobbigt bara. Men vår 6årsdag närmar sig ju alltmer iaf och det känns ganska UNDERBART på mer än ett sätt. Även om det ibland känns som en evighet dit... :)
Jaha idag har rörmokaren varit hit igen och vi har fått ytterligare en ny blandare, inte lika "häftig" som den första vi köpte men den var jätte fin och framförallt bättre! Så är det ngn som behöver en ny blandare, svart med två grepp så har vi en till salu, helt OANVÄND!! hör av er isåf!! Men nu har vi iaf vatten i köket så nu är dfet nära alltså. Jag skulle måla baksidan av de luckor som jag målat idag. Japp visst det är juj inte direkt svårt. Tack vare min fumlighet som jag haft i mina händer så vet jag inte riktigt hur jag lyckades men jag tappade iaf hinken med färg så allt åkte ut på golvet! Åh va glad jag blev, eller INTE! Som TUR var så hann jag måla färdigt luckorna och jag var inne i vår verkstad så det var inget som blev förstört. Dock väldigt onödigt att bara "hälla ut" 2.5 liter färg. Så det blev en riktigt röra inne i verkstaden.
Efter den röran besämde vi oss för att göra äggröra :) Åh va gott det var! Det var så länge sen jag åt det men minst lika gott som sist. När jag var liten så gjorde både mamma å pappa det ofta till frukost eller kvällsmat. Godast var det med lite färsk gräslök ovanpå. Vi har ju planterat gräslök men den har inte kommit fram än så jag fick ta av det som fanns i frysen men jätte gott var det iaf!
Så äggröra, stekt korv, en linfrömacka med messmör på och lite vattenmelon blev vår sena middag/kvällsmat! GÖTT!!
Nu ska jag återgå till min darling som är hemma hos mig ikväll, underbart!
Tack min älskling för att du ALLTID ställer upp och finns där för mig i vått & torrt! Du får mig alltid på bättre humör och får mig att känna mig trygg!

Äggröra och annan Rör...

0 Läs mer >>
Idag har det varit supervarmt ute, skönt alltså :) Även om jag är väldigt mycket tjockare nu än vad jag brukar vara på sommaren så är det skönt ändå. Det är himla drygt ibland men man behöver ju inte vara i solen hela tiden. Det som är lite jobbigt är att jag sväller lite mer i både händer, ben å fötter. Svullnaden lägger sig oftast direkt om jag lägger upp benen högt, så det är ju bra :) Hoppas bara att man inte tycker det är för jobbigt om en månad ungefär. Iaf så har jag uträttat en massa arbete idag. Jag har rensat rabatten på framsidan ordentligt, hela dagen typ.
Det hände en annorlunda och lite otippad grej när jag satt där och rensade rabatten. Troya ligger en liten bit ifrån mig och så helt plötsligt kommer det en sork(?!!??) inspringandes på gräsmattan bredvid oss. Troya fick syn på den och stack efter. Jag sprang efter för jag ville inte att hon skulle äta upp den eller ngt. Iaf så släckte hon det lilla sorklivet men jag hindrade henne från att äta den. Hon har riktig jaktinstinkt den där Troyan :) Hon tyckte iaf att det var jätte kul å spännande att jaga å leka med den lilla råttan!!
Jag har också målat två skåpluckor idag, känns skönt att ha målat några iaf.
Vi försökte oss även på en promenad förut, det var väldigt varmt och jag är ganska stel i ryggen efter mitt trädgårdsarbetande och styrketränande.
Jag och troya har haft detten jätte bra dag iaf, även fast vi varit HELT ensamma :) Kära Filip jobbar ju kväll i kväll.
Igår så spenderades större delen av dagen också utomhus. Perka med barn var här. Så vi var ute en massa och de stora grabbarna gjorde lite i köket. Nu sitter bänkskivorna å diskhon på plats. Det är bara att invänta rörmokaren igen. Han var hit idag men den blandaren vi köpt är inte godkänd att använda tillsmmans med diskmaskin, så vi måste ha en annan blandare. Känns kul att man köpt en som man gillar och betalat för å så måste man ha tag i en annan som inte är lika fin och en aning dyrare än den andra. Men men ska man göra nånting så är det väl bäst att göra det ordentligt!! Det blev iaf skitbra med diskhon å bänskivorna. Nu är det bara kakel, vatten å luckorna kvar. Så på torsdag när rörmokaren kommer kan vi flytta in på riktigt igen, skönt :)
Min kusin fick bebis i fredags också, roligt :) Hon fick en liten tjej! Skönt att allt är klar och att det har gått bra!
Nu längtar jag verkligen efter våran bebis, jätte mycket tillochmed! Känns som tiden står stilla typ! Tänk vad många som tycker en massa när man är gravid, det gjorde väl jag också innan jag själv blev gravid. En del tycker att jag ser ut som att jag ska spricka, en del tycker att jag är liten och några säger faktiskt ingenting. Det är väl så när man är gravid. Men visst är det konstigt att man får kommentera hur mycket man vill till och om en gravid kvinna?! Eller är det jag som är konstig. Jag gör/gjorde också det men inte så att man är taskig. DEt är ju inte så kul att höra att man ser ut som att man ska spricka eller så. Jag menar bara att man kan säga saker på olika vis. Det hörs ju på en person när den är snäll eller bara elak! Jaja nog om detta, det finns så himla många snälla och glada människor så man behöver inte lägga tid å energi på andra :)
Nu ska jag slänga mig i duschen och sen sova, skönt! Jag kommer nog ha träningsvärk imorgon, men dte är skönt ;)
Vi fick lov att provmöblera igår :)

Värme & trädgårdsarbe...