3 Läs mer >>
Blev ett riktigt bra pass på gymmet idag. Jessica hakade på idag också, kul att ha någon att åka till gymmet med, även om båda står med musik i öronen! Det är inte så många som vill följa till gymmet så det är ju kul om ngn gör det :) Det blev iaf 45 minuter på crossen, mitt längsta pass hitills och sen lite styrka. SKÖNT! Så imorn hoppas jag på kraftig träningsvärk i mage och ben.
Efter gymmet ringde Madde och ville bjuda oss på nybakad Pensionärskaka. Så vi åkte dit. Jättegod kaka och en väldigt trevlig kväll. Dom är så gulliga deras barn. Verkar som dom gillar oss då Manfred sagt flera gånger, tycker om dig jag Malin. Ellie satt i mitt knä och åt kakor och så strök hon mig på kinden och sa - Malin kan jag få låna en sån? Hon ville ha en till kaka. Sötis. Vi satt och prata om en massa saker och det var en väldigt trevlig måndagskväll. Kunde ha suttit där ett tag till men vi fick lov att åka hem ngn gång :) Perka har en Ziperall som jag fick testa, SÅ SKÖN. Dock var den ju en aning förstor då Perka är typ 3 decimeter längre än mig, haha. Men riktigt skön. Funderar på att köpa mig en egen. De är ju lite dyra tycker jag nog. Det är ju liksom inte nå "festplagg" direkt, men det finns säker dom som använder sådana på fest. Men frågan är om det är värt pengarna när man typ bara kan använda den hemma? Fast nu när det är vinter och så så har man ju ofta jacka på sig och då ser det ju inte så dumt ut?!
Vad tycker ni?! Ska jag?? :)
Imorn så ser schemat ut som följer
- Promenad med hundarna
- Fortsätta med städning och urrensning
- Rensa ur kylskåpet
- Innebandy
Så det är inte överdrivet mycket på schemat men ibland så vill inte Lillen som jag vill så planerna kan fort ändras :) Men om det går som jag tänkt så har jag nog lite tid över för annat om det är så :)

Trevlig eftermiddag

4 Läs mer >>
Idag har det varit en bra dag. Det blev inge kyrkis för det var höstlov så jag, Leon, Troya & Pejla tog en långpromenad istället. Riktigt skönt men svettigt. Det är inte det lättaste att gå med vagn och två hundar men det går iaf :) Leon har invigt sin sittdel på vagnen idag och det gillade han skarpt. Det går ju att fälla ner den i fullt liggläge så det finns ju egentligen ingen anledning till att ha liggdelen nu. Sen blir ju vagnen mycket smidigare också! När vi var på kupolen så vill han INTE ligga i vagnen utan vi fick palla upp honom med jackor, filtar och liknande! Men det känns skumt att inte ha den också. Tänk att vår lille prins är så stor redan. Lite skrämmande faktiskt. Men det är roligt att få följa honom i hans utveckling, det går verkligen fort.
Sen har vi tagit det lugnt och jag har städat och grejet lite här hemma. Är inte klar än men köket blev bättre nu när jag flyttat micron och grejer. Nu är det gästrummet och tvättstuga kvar att rensa i IGEN. Men det tar jag sen eller imorn. Det är iaf nystädat även om det är mycket grejer :)
Nu väntar jag på min stora prins, vi ska slänga i oss lite mat sen blir det gymmet en sväng. Vi får passa på nu eftersom svärisarna åker till Gran Canaria på onsdag och är borta i två veckor. Sen är ju både Filips lillasyster och storebror i USA så våra barnvakter är minimerade de nästkommande 2 veckorna.
Ska bli skönt att komma iväg iaf!!
Hörs sen!
LOVE

Bra dag

2 Läs mer >>
Ja jag ber om ursäkt för klen uppdatering men på helgerna blir det lätt datafritt faktiskt. Kollar lite bloggar och facebook och annat med mobilen men datorn får oftast vila. Vilket är ganska skönt också.
Igår åkte vi iaf till Borlänge en vända, Marcus hängde också med. Jag fick tag i en vinterjacka som jag blev riktigt nöjd med och Leon fick en vinteroverall. Blev så fundersam när vi väl hittade en som vi tyckte om, vilken storlek vi skulle ta. Nu har han börjat använda 68, dock kan han ha vissa saker i 62 fortfarande men det är inte mycket. Iaf så köpte vi en i storlek 74. Vintern är ju trotsallt väldigt lång och han kommer ju inte hinna lära sig att gå under den här vintern iaf :) Köpte lite annat smått och gott också. På Lindex köpte vi overallen, en "Onepice" eller en vanlig overall till Lillen, massa trosor, en bh, nagellack och då fick jag 200 i rabatt så allt gick på 600 :) RIktigt gött, fick nästan allt alltså onepiece, bh, trosor och nagellack för 200! Sen köpte jag mig ÄNTLIGEN en NY sportbh! Ska bli skönt! Skulle ha köpt fler, men jag har tänkt köpa lite fler träningskläder och då slänger jag väl med en till. Någon som testat H&Ms träningskläder, tights och liknande? Kännde på dom igår och de känndes bra iaf! Behöver nämligen ha lite mer träningskläder. Förr när jag tränade hade jag alltid shorts, men det vill jag INTE ha nu. Känns mycket skönare att ha ett par ordentliga tights. Sen blev det några kuddar, en filt och lite sånt till vardagsrummet. Måste visa min påbörjade "stugby" någon dag också :)
När vi kom hem så var fick vi fullt hus på en gång, Gunilla, Torsten, John, Harald, Mino, Lillan, Lars, Jenny, Niklas och hon vi köpte huset av plus tre hundar. Mitt i detta hade vi alla kassar från dagens shopping och jag skulle ställa mig och göra iordning kvällens middag. Vi har stort kök men då var det allt lite trångt. De flesta åkte efter en stund och kvar blev Lillan & Lars och barnen. Tillslut var middagen klar också, det var så skönt för Lillan tog hand om Leon under tiden jag lagade mat så det var bara att köra på. Det blev iaf en rekordelig Tacopaj och en Kycklingpaj som också var lite Tacoinspirerad, till det gjorde jag en kålsallad. Det var väldigt gott och vi satt och pratade i flera timmar. Trevlig kväll med andra ord.
Idag har vi tagit det väldigt lugnt, skööönt. Jag & Leon gick upp 8 och Filip fick sovmorgon. Jag gjorde eld i kaminen och satt där framför den på golvet med hundarna och Leon, riktigt mysigt. När kaffet var klart vaknade Filip. Så jag tog en promenad med hundarna! Sen satt vi och mös ganska länge. Åkte till Svärmor & Svärfar och fick lite mat i magen. Sen hem igen för att ta det lugnt igen. Sebben kom hit, han skulle bränna en skiva, och under tiden satt vi och snackade och Filip tog en löprunda. Leon somnade halv 9 idag och åt typ 8 så jag räknar med att han antingen vill ha mat någon gång inatt eller ganska tidigt imornbitti så jag ska gå och lägga mig nu.
Måste bara berätta, idag när vi var hos svärisarna så satt jag, FIlip och Leon på golvet och Leon satt själv utan stöd! Inte nå långa stunder men flera gånger! Så duktig liten kille! Han har ju trott nu ett tag att han KAN sitta för han försöker hela tiden sätta sig upp, ser så roligt ut :) Men det tar väl ett tag till innan han sitter ordentligt så att säga, men nog blir man lite stolt ändå! Några tänder har fortfarande inte dykt upp. Dock fortsätter dreglandet och han sitter konstant med fingrarna eller något annat i munnen. Vi får väl se när dom kommer helt enkelt.
Nu blev det mycket tjafs här i.
På schemat imorn
- Promenad med hundarna
- Kyrkis på fm
- Städning
- Förhoppningsvis gymmet
- Och allt annat vardagstrams som hör till i en småbarnsförälders liv :)
Hittade min locktång för ngn vecka sen och fick lov att testa den. Gillar dessa lockar bättre än mina egna faktiskt :)

Klent

4 Läs mer >>
Återigen denna vecka sitter jag och inväntar min man, men nu har han inte jobbat han har varit på match. Tyvärr fick de stryk men men man kan inte alltid vara på topp! Nästa helg kanske jag ska hoppa in som coach på matchen, vi får se. Allt beror på lillen, om vi har ngn barnvakt eller liknande. Hursomhelst så kommer vi nog följa med på matchen iaf, den är i Malung så det är ju inte långt dit :)
Idag har det varit en bra dag iaf.
Började med sovmorgon för mig, Filip tog Leon och hundarna imorse så det var riktigt gött. Sen på fredagar så börjar Filip tidigare, istället för 2 så börjar han 11. Så vi hann inte se varandra så mycket innan det var dags för jobb. Sen tog jag med Leon och dogsen och åkte till svärisarna, lämnade kvar lillen där och drog mot Vansbro och gymmet. Idag ville Jessica haka på så det var ju roligt att slippa åka dit själv. Även om man är i sin egen lilla värld när man pressar på crossen. Gick riktigt bra idag faktiskt, vågen pekade FAKTISKT neråt också sen sist. Så det var riktigt kul! Sen har jag märkt att min mage också blir lite trött efter ett rejält kondispass. Inte av träningsvärk men av annan åkomma om man säger så, utan att avslöja för mkt. Men jag har hört att det är ganska vanligt när man tar ut kroppen. Så nu hoppas jag på lite skön träningsvärk imorn :) Man mår verkligen bra när man får röra på sig alltså. Det är riktigt gött å känna att man orkar. Även om jag aldrig tidigare har vägt såhär mycket så var det väldigt länge sedan jag var i såhär bra form. Och det är ju ändå det som är huvudsaken, att man MÅR bra och att man känner att man orkar MER.
Sen blev det inte mycket mer gjort denna kväll. Har tagit det lugnt och varit med min son. Vi kollade Idol och hade lite fredagsmys. Han är så rolig nu Leon. Han tror att han kan sitta, men det kan han ju inte riktigt. Men kul att han tror det och försöker iaf. Han älskar att sitta/stå i gåstolen alltså, den är riktigt spännande alltså. Och nu ikväll så har han verkligen underhållit mig fast på ett bra sätt. Han har pratat, skrattat, sprattlat och grejat. Så jag har inte hunnit med mycket mer än att kolla på honom.
MEn åh måste berätta en sak. Jag skulle ge Leon en flaska mat nu på kvällen innan sängdags. Vi satt i soffan, han låg på en kudde och åt. Han håller ju  mer eller mindre i flaskan själv nu, (iaf när han ligger). Men iaf så efter typ 2 minuter så var halva flaskan tömd!? Va tänkte jag, hur fort äter du? Men jag tänkte att det måste läcka någonstans men jag såg inget. Men lyfte upp honom för att kolla. JOvisst det hade läckt en massa ersättning rakt ner i soffkudden och halva Leons rygg. Jättekul! Blött och kladdig bebis och blött och kladdig soffa. Så det var bara att springa och hämta ny pyjamas fixa lite mer mat och försöka få bort det värsta i soffan! Vilken klant jag är. Men men det gick bra iaf och jag tror att soffan klarade sig ganska bra iaf.
Nu kommer snart min gubbe hem då blir det iaf lite fredagsmys, är ju trots allt 50 minuter kvar av fredagen.
Imorn blir det nog en liten shoppingtur till Borlänge :)
Kolla vilken mysig valpbild jag hittade i arkivet :)

Återigen

0 Läs mer >>
Har ni inte sett detta redan så gör det :)
http://youtu.be/C7hTAp6KrGY

Sååå söööt

4 Läs mer >>
Igår beställde jag kort för framkallning, det blev nästan 300 stycken :) Har beställt en gång förut sen Leon föddes. Tur det iaf! Sen blev det några förstorningar också. Ska bli kul att se om det blir bra. Men iaf när jag satt och kollade bland alla bilder så hitta jag en massa söta kort på Leon som jag typ "glömt" bort att vi hade!
Här är Lilla Leon påväg till sitt första kalas :)
Så söta fötter :)
Så liten!
Jag är SÅ glad att vi har SÅ många bilder från tiden vi var på sjukhuset. En del av tiden var lite omtumlande så det är skönt att ha massa kort att titta på ifall man känner att man inte riktigt kommer ihåg.
Tänk att den där lille plutten som vägde 2413g och var 45cm när han föddes nu börjar bli en liten tjockis på dryga 6kg och 63 långa centimetrar (fast han är nog lite längre nu). Häftigt!

Kort

0 Läs mer >>
Nu i eftermiddag tog en promenad med vagn, Troya & Pejla. Det är inte alltid så lätt. Men en sak som gör det hela lite svårare är ju att folk kör ALLDELES för fort. Det är helt otroligt. Man borde ju kunna gå med barnvagn och iaf EN hund på vägen här hemma utan att få kasta sig i diket. Det är inte första gången som jag tänkt på detta. Det är faktiskt 50 genom hela byn och det är INTE många som håller det. Jag hatar verkligen traffiken. Inte bara när man är ute och går utan rent allmänt också. Helt plötsligt så händer det något, det kommer en älg, någon kör om vid ett krön, man blir trött osv..... Förra fredagen var det 6 år sen Filip körde av vägen. Vilken tur han hade då alltså, jag är så glad att han hade tur. Jag tycker iaf att man ska tänka sig för en extra gång när man kör i traffiken. När det är 50gräns så är det ju det för en anledning... På den vägen som vi går så är det väldigt mycket folk ute på vägarna, folk som promenererar, cyklar, hundar, barn och ja ni förstår. Därför blir jag riktigt sur när man går med barnvagn och hund och man kanske stannar till på vägen när man ser att det kommer en bil så man inte ska ta för mycket plats liksom. Och bilen kommer förbi i jätte hög fart. Tänk om man skulle köra på någon, ett barn eller hund, eller en vuxen också för den delen. Usch så hemskt! Nej, jag uppmannar ALLA att ta det försiktigt i trafiekn! Du kommer inte fram så många sekunder snabbare bara för att man åker fortare.
Idag har vi inte gjort så mycket, på förmiddagen så betalade vi räkningar, tråkigt men nödvändigt. Sen var vi och handlade, hade helt slut på blöjor och ersättning och det behövs ju! Sen åt vi lite lunch och Filip drog iväg på jobb. På eftermiddagen kom AManda och Elvira förbi en liten sväng, trevligt. Alltid kul att stri lite :) Sen körde lite AppTräning och sen tog vi somsagt en promenad. Leon har varit lite gnölig på eftermiddagen men i vagnen trivs han, han blev tyst så fort vi kom ut och så fort vi kom in så blev han gnölig igen. Men nu har han sovit en liten stund. Så vi får väl se när han kommer somna ikväll, men men hellre att va vaken lite längre på kvällen än under natten!
Nu chillar vi i soffan och jag har tänt en massa ljus och har det allmänt mysigt!
Bjuder på en bild från 25årskalaset :)
En bild på vår fina & duktiga son när vi var i Karlstad för någon vecka sen :)

För fort...

0 Läs mer >>
Idag har vi varit på föräldragrupp. De hade slagit ihop två grupper så Leon var bland de äldsta. Han var inte SÅ mycket mindre mot de som var lika gamla. Vi fick träffa några som vi låg inne med samtidigt på BB. Så det var roligt, har inte sett dem sen dess, han hade blivit så stor. Men det var väldigt roligt att se alla bebisar och träffa de som var med i vår grupp innan Leon föddes, hann ju bara gå på en träff innan han föddes. Så det var roligt!
Efter det så åkte vi och handlade lite. Sen drog vi till Noret en snabbvända för jag skulle beställa lite ljus av Madde. När vi kom började jag med maten, och då blev Leon kinkig såklart. Men tillslut blev jag klar med maten och Leon blev lugn. Så runt 7 åt jag middag, man får ändra sina matrutiner efter bebisen :)
Leon har fått smaka gröt idag också, han gillar det verkligen. Så tycker han att det är jätte roligt att sitta i sin stol, han kommer ju liksom upp på vår nivå då och kan titta på allt. Vi fick en jättesnygg Hokus Pokus stol av pappa & L8, den är svart med lila klädsel, super snygg :)
Jag håller på och fyller i Min första året bok nu som han också fick i doppresent, roligt att skriva så man kommer ihåg vad som hänt och så om några år!
Till helgen eller ngn gång i veckan ska vi åka till Borlänge/Falun. Vi ska storhandla mat och köpa kläder till Lillen. Han har som jag kanske nämnt tidigare växt ur nästan alla sina kläder och hans overall är alldeles för liten. Vi har en overall i storlek 74 men den är istället väldigt stor och den är mer en höst/vår overall. Så vi lär köpa en varm och skön overall så han inte fryser i vinter. Jag ska också köpa mig en vinterjacka. Vi får nog sällskap dit också, tror att Madde & Perka ska följa med, Rolligt :)
Fick en inredningsbok förra året när jag fyllde och den är SÅ fin men jag har glömt bort den ett tag men tog fram den idag. Så nu har jag massa idéer om saker att fixa och dona med här hemma. Så jag ska nog köpa lite pysselgrejer också :)
Nej nu ska jag se på lite TV innan älsklingen kommer hem!
Kolla vilka fina rosor jag köpte till min man för några veckor sen, Underbar färg :)
Skön stil
Såhär hade Leon "bäddat" ner sig igår :)

Föräldragrupp

1 Läs mer >>
Idag fyller jag 25 och jag har haft en jätte bra dag. Blev väckt imorse med sång, frukost på sängen och paket av mina fina Filip. Jätte gulligt. Jag fick ett superfint halsband utav honom, jag älskar det! Vi mös ett bra tag i sängen, sen gick vi ner och gjorde eld i kaminen och fortsatte att mysa. Vi beställde en varsin sallad till lunch och det var mycket gott. Sen for han iväg på jobb, han jobbar kvällspass denna vecka, slutar snart :)
På eftermiddagen kom Madde, Perka och barnen hit och de hade med sig en stor familjepizza, fick även en tidning och choklad. Jätte mysigt. Jag bjöd på lite muffins, såklart, och lite annat. Det var jätte trevligt iaf, tack så mycket. Annars har det varit lugnt här idag, men det har varit skönt. Leon har inte varit nå gnölig alls förutom imorse men då var ju Filip hemma. Han hade SÅ ont i munnen, men blev nöjd och glad igen när han fick alvedon och lite mat.
Iaf så blev jag firad rejält på lördagskvällen. Min familj sov ju kvar här i Järna på ett vandrarhem och sen kom nästan alla Filips syskon och föräldrar hit och det slutade med riktig fest. Det var verkligen jätte roligt och jag fick SÅ fina presenter från alla.
Från Filips systrar och Föräldrar fick jag ett jätte fint halsband, det var ett hänge som det stod älskad vän på, verkligen jätte fint. Av hans storebror med familj fick jag en stor och fin vetekudde och en vetekudde som såg ut som en gris, den var jätte söt. Lizzie vet att jag är typ beroende av vetekudden då jag hade den med mig hos henne varje dag under graviditeten. Jag har använt min så mycket att den inte "funkar" längre. Grisen fick jag för att jag har sagt att jag saknar deras småkultingar, så nu fick jag en egen litenn gris :)
Av mamma fick jag pengar likaså av pappa & L8, väldigt bra och behövligt, nu ska det köpas en vinterjacka. Av Mormor och Jens fick jag ett par jättefina raggsockor som hon gjort och massa stickade julgranskulor också jättefina och ett brev som jag skrivit för MÅNGA år sen som hon hade ramat in, kul. Av farmor, farfar och min faster så fick jag en hushållsassistent, SUPERBRA! Jag har testat den idag när jag gjorde muffins! Sen fick jag lite smått å gott, kastruller och liknande, så jag är supernöjd över mina paket och min dag!
Nu sitter jag och äter lite ost & kex i väntan på min stora kärlek.
Leon gillar min värmegris
Min fina "frukost" :)
Fina halsbandet från min Filip, älskar det :)

25år

1 Läs mer >>
Ojoj jag vet inte hur jag ska kunna beskriva denna helg. Den har varit helt underbar. VERKLIGEN!
På lördag var det ju dags för dop. Jag gick upp 8 och gjorde klar den sista städningen här hemma. Sen kom Filip upp och vi fixade lite tillsammans. När klockan var halv 10 så fick lov att gå och väcka Leon. Vi hade ju lokalen från 9. Så han kom upp och var superglad. Vi gjorde oss iordning, tog med vår ihopvikbara badbalja och massa annat och lämnade av Leon hos Farmor. Så åkte jag och Filip till församlingshemmet och började duka och fixa. Min idé om dukning fick skrotas då inte ens hälften av gästerna skulle få plats då. Men det blev bra ändå :)Allt gick jätte smidigt och vi var färdiga på under två timmar.
Sen åkte vi på Hemköp och köpte dricka och lite annat som saknades. Sen åkte vi och hämtade alla tårtor och soppan.
Sen hämtade vi Leon som var nybadad och fin :) Mamma, mina syskon och min Mormor följde med oss hem då de redan var på plats. Väl hemma gjorde vi oss iordning och grejade. Åkte iväg till kyrkan och jag blev jätte nervös. Alldeles varm, svettig och flammig i ansiktet kom vi till kyrkan. Träffade Prästen och klädde på Lillprinsen.
Sen stod vi där längst bak, och kantorn började spela. Vad han spela minns jag inte men det var väldigt fint och jag blev så rörd av alla människor som kommit för Leons skull så jag började gråta. Väl där framme var det dags för första psalmen, och då gick min Faster och Kusin upp och sjöng. Vi andra sjöng bara i refrängen, då var jag också så rörd så jag kunde inte sjunga. Jag visste inte att de skulle sjunga. Sen gick allt som smort, Leon var lugn och nöjd hela tiden. Inte ett knysst sa han och han spydde INTE ner sig, helt otroligt! Sen sista låten sjöng min Faster och Joel, hennes svärson, spelade gitarr en låt av Cornelis Vreeswijk. Den var verkligen jätte fin och det kom några till tårar. Sen var allt klart och det togs en massa bilder :)
Inne i församlingshemmet gick allt väldigt bra tack vare alla underbara människor som bara ställer sig i köket och hjälper till, TACK så mycket :)
Jag var sa rädd att inte soppan skulle räcka men det gjorde den ju, fast det var inte mer än typ en portion kvar, tårorna och allt annat fika räckte också. Sen fick Leon SÅ fina presenter av allihop! TACK till alla för att ni ville komma, för alla fina presenter och för att alla var så underbara och hjälpte till med allt. Vilka fina människor som finns rutom oss, både vänner och famillj!
Finaste Leon :)
Underbar dag!

Fantastisk Helg

1 Läs mer >>
Nu är det nära sängdags. Bara en dusch som fattas! Idag har det varit fullt upp hela dagen, handling, städning DELUX, bakning, tandgnäll och en MASSA annat. Men imorn är det dags för dop! Det ska bli jätte roligt att få träffa hela familjen. Nu håller vi tummarna för att allt fix innan blir bra och att Leon har en bra dag :)
Dusch sen SOVA, sköööönt.....
Godnatt

SOVA

1 Läs mer >>
Nu står det nästan 10 liter soppa på spisen och puttrar. Har även gjort en lika stor soppa lite tidigare ikväll! snacka om soppkök, hahaha :) Ja jag är lite trött. Med en bebis som har tandproblem och ett dop med drygt 50 gäster inom 2 dagar så blir man lite förvirrad och trött. Idag slog jag nog rekord i att göra många saker samtidigt. Stekte köttfärs, bar på Leon, åt smörgås och diskade, allt i princip på samma gång, iaf nästan. Tänk att när det är sådana dagar som är lite jobbigare då blir allt JOBBIGARE. Filip gjorde ett 11timmarspass idag då de hade service på skotaren som drog ut på tiden. Han åkte strax efter 5 imorse och kom hem nån gång efter 6. Men bra som han är, tog han med sig Leon och åkte på Hemköp. Det var riktigt skönt att få vara ensam i en kvart, dock satt jag och skala potatis, men men :)
Åh va synd det är om Leon nu tycker jag. Dom där jäkla tänderna alltså. Ikväll fick han en alvedon då han bara gallskrek. Så efter det fick han lite mat och somnade sen lugnt och skönt. Jaja det är ju bara att härda ut, det blir ju bättre när tanden spricker fram iaf!
Idag har jag iaf fått ny färg i håret. Tack så mycket för hjälpen Madde! Eller ny färg är det väl inte men betydligt mycket fräschare och blankare. Hade jag bara haft tid och pengar hade jag bokat en tid för klippning också men men man kan inte få allt.
Hallå är det ingen som vill HA den body?!
Storlek 56 och använd en gång bara!!!
Nej nu lär jag väl fortsätta med soppan.

Soppa

3 Läs mer >>
Skön dag dock en aning stressig. Men jag tycker faktiskt om att stressa LITE. Så länge som det inte blir för mycket iaf. Jag tror jag hann med allt som jag hade på min checklista idag, trots en gnällig son. tänderna har liksom dragit igång igen. Jag hoppas verkligen att de kommer snart! Stackarn. Men han har inte varit sådär ledsen som han var i helgen mest gnölig. Nu ligger han bredvid mig i soffan och sover, hoppas han får fortsätta sova inatt.
Troya fick också lite stimulans idag. Först gick vi en liten promenad sen körde vi lite lydnad. Det är så roligt när man ser att hon blir glad och tycker att det är kul. Jag blir imponerad av henne faktiskt, har inte kört någon lydnadsträning på länge men hon kommer ihåg. Duktig tjej! Får man tycka att man har en duktig och lydig hund utan att folk blir irriterade egentligen? Vad tycker ni? Jag är ganska så stolt över min lilla vovve, hon är så snäll. På morgonen brukar jag släppa ut henne på gården så får hon göra det hon behöver oftast "knackar" hon på dörren när hon vill in, annars ropar jag in henne. När vi är ute och går så brukar hon gå lös bredvid vagnen och det går hur bra som helst.
Jag är så glad över att vi köpte en boxer och väldigt nöjd med vår uppfödare! De var nogranna och vi fick träffa dem och Zelda först innan vi visste om vi fick köpa en hund utav dem. Så fort jag träffa Zelda var jag helt såld. Vilken go hund alltså. Jag minns när vi skulle åka dit första gången, jag var jätte nervös.. Ville göra ett bra intryck och att de skulle gilla oss. Iaf så blev vi "godkända"!! Åh va roligt det var när Rebecka skickade ett MMS att första valpen kommit. Så fort jag vakna gick jag in på hennes blogg för att kolla bilder och hur många det blev. Hela tiden uppdaterades bloggen för det kom fler å fler å fler. Hela 11 valpar varav en var dödfödd, tyvärr. Men 10 friska valpar iaf. Vi var tvåa med att välja valp också. När vi skulle dit och kolla på dom första gången så var det en av tikarna som vi fastnat för MEN när vi kom dit så kasta sig Troya fram till oss. Så vi valde inte valp, hon valde oss. Fina lilla Troya! 26e November 08 hämtade vi henne och var snäll hon var, hon sov hela vägen hem i mitt knä.
Då vägde hon 6kg och var hur go somhelst nu väger hon ca 30kg MEN tror att hon fortfarande väger 6 då hon helst av allt vill sitta i knät på alla människor, både vuxna och barn :)
Det är så roligt att vi fortfarande har kontakt med vår uppfödare, de bor i Torsby så vi brukar försöka åka dit när vi ändå är i Torsby. De har kvar en vit hane, Alfons och han och Troya leker som bara den. Sen fick de barn i början av året så det är ju också kul. Om vi fortsätter att ses så kommer ju han och Leon och få leka med varandra också :) Tyvärr så dog Zelda, Troyas mamma, drygt ett halvår efter att valparna föddes. Troya & Zelda är väldigt lika varandra, vilket är väldigt kul tycker jag!
Nu har jag skrytit och babblat på nog om vår FINA Troya.
Avslutar med lite fina Valpbilder på godingen :)
Första gången vi träffa Troya

Sköön dag

2 Läs mer >>
Denna supersöta body köpte jag till Leon i somras, tyvärr han vi bara använda den en gång. Den låg i en annan väska och den hittade jag nu. Lite tråkigt då den är supergullig. Så är det någon som skulle vilja ha denna så hör av er. Som sagt aanvänd en gång och den passar ju jätte fint om man ska på kalas eller bara vill vara extra fin någon dag :) Det är storlek 56!
Idag har vi en hel del på schemat:
- Fortsätta städa
- Tvätta
- Plocka ut en massa saker i ladan
- Handla
- Baka
- Prästen kommer hit
- Gympa 20.00
Det är väl ungefär det jag vet om i nu läget, städandet har jag börjat med, tvätten ska på nu och handla blir nästa steg. Just nu sitter jag och Leon i soffan och myser. Han tycker att TVn är väldigt intressant. Filip skulle på kurs idag så han hade sovmorgon, istället för att gå upp kvart över 4, så vaknade vi av Leon kvart i 8. Han har sovit hela natten ända från halv 10 igår, skönt. Jag var uppe ganska länge då jag satt och kollade en massa recept men jag känner mig väldigt utvilad ändå.
Måste berätta att vår kamin är nu äntligen på plats och godkänd att elda i. Så igår gjorde vi en brasa i köket. Så himla mysigt och varmt. Jag är jätte nöjd med den kaminen vi tillslut köpte. Det är en stor och fin glaslucka så man ser elden. Jätte mysigt! Och vi kommer inte behöva frysa nå mycket i vinter. Värd varenda krona!
Ska visa en bild på den sen!

Söt body

2 Läs mer >>
4 dagar kvar till dopet... Åh jag känner mig så stressad på något vis. Idag har jag plockat lite i vår tvättstuga som mer eller mindre är KAOS. Det är alldeles för mycket plats där inne så det blir att det ligger ren tvätt på ett ställe, sen hänger det en massa blöt tvätt och så ligger det en massa smustig tvätt.. Det är tvätt å kläder precis överallt. Men jag börjar se en ljusning iaf.
På förmiddagen idag kom Madde förbi med mina ljus och mitt nya ljusfat, det var jätte fint och ljusen luktade jätte gott. Perfekt nu i höstmörkret.
Såhär ser fatet ut, dock inget sådant ljus. Jag gillar det som tusan iaf, man kan ju både blockljus och värmeljus på det också.
När Madde hade åkt kom kära Svärmor hit en vända. Hon ville ha receptet på soppan som vi ska på dopet. Hon ska göra för 10personer så slipper vi göra allt iaf. Vi kommer väl göra för 50 personer. Shit....
Sen har jag nog bestämt mig för en tårta som jag ska göra, det blir en chokladtårta tror jag!
När jag var uppe och hängde tvätt som kom Madde igen, då med sina två godingar Manfred och Ellie. Manfred ville leka med Malin hade han sagt. Så söt. När han kom innanför dörren så sa han - Malin, jag tycker om dig.. Åhh, jag blev lite tårögd nästan, godingen.
Nu vilar vi lite efter maten sen ska jag upp på byn och kolla på lite saker inför dopet! Idag premiärade vi på vårt älgkött... Mmm så gott, det blev en köttfärssås och den satt som den skulle!
Nu ska jag fortsätta uppe i kaoset :)

4 dagar kvar

0 Läs mer >>
Idag har det varit en bra men lite snurrig dag.
Dagen började med ett besök på BVC och Lillkillen väger nu 6230g och är 62cm lång. Han är snart uppe på den "normala" kurvan nu. Helt otroligt vad han växer alltså. Och på lördag ska han döpas också, lilleman :) Tiden går sannerligen rasande fort.
På vägen hem tog vi ett snabbt besök på kyrkis, kort men trevligt.
Efter det så åkte vi hem, lillen fick mat och sen fick vi lov att åka och hämta Pappa Filip i Grangärde. De hade inga bilar idag så då fick jag agera arbetstransport. Det gick bra, vi hittade dit och fick med oss Filip hem.
Vi fixade lite här hemma och jag åkte och handlade inför det stora soppkoket tills på lördag. Så nu har vi allt utom potatisen. Svårt att beräkna soppa till nästan 60 personer. Men när jag var och handlade så märkte jag att jag hade glömt plånboken... ÅHH sånt kan man ju bli galen på, så jag fick ställa ifrån mig min proppfulla vagn och åka hem och hämta plånboken.
Efter middagen så åkte vi till svärmor & svärfar där fick Lillen stanna och så åkte vi på gymmet en vända. SKÖNT! 45 minuters cross blev det bland annat. Åh hoppas på rejäl träningsvärk. Jag önskar också att allt mitt slit på gymmet, gympan och annat snart ger lite mer resultat. Men man får se det positivt, jag går INTE upp iaf. Men om jag fick önska så önskar jag att jag kunde få tappa några kilon i lite snabbare takt än det jag gör nu. Men det känns iaf att kroppen blir lite mer tajt så det är ju bra även om kilona tar längre tid.
Imorgon blir det full fart igen. Nu ska jag sätta mig och kolla runt lite efter något bra tårtrecept tills på lördag. annars tar jag gärna emot tips om någon har :)
Kanske någon utav dessa?! :)

Snurrig dag