2 Läs mer >>

Skönt att det  är helg nu! Filip jobbar somsagt kvällspasset denna vecka men på fredagar börjar de 11 så han kommer hem i eftermiddag. Då blir det lite tacomys, det var länge sen vi åt det så det ska bli gött.
Imorgon ska vi åka till insjön en sväng, kolla lite på clas ohlson efter nödvändigheter och sen ska vi kika efter lite kläder till vår lilleman, kanske något till oss också om vi har tur.
Igår var vi på kyrkis, har inte varit där sen innan jul. Det var jätteroligt då det var en massa bebisar där, Enya, Marcus och Jack och de är nästan jämngamla med Leon. De är 1,5 till 2 månader äldre så Leon hänger inte riktigt med. Men de satt på golvet alla fyra och lekte och efter en liten stund så var Leon ensam, haha stackarn. Han är ju inte riktigt så snabb som de andra när det gäller krypningen. Sen var det en tjej som hade med sig massa kläder och hon hade mycket fint. Såg en jättefin plyschdress, tröja med moln och ett par matchande byxor men där var jag inte nog snabb, utan Helge fick dom :) Men jag fick tag i en pyjamas, en tröja i större storlek, strumpor, mössa och en Emilkepa :) Efter all lek och klädletande så hände en liten tråkig sak. Leon stod på alla fyra och skulle liksom krypa och så orka han inte hålla sig uppe och slog huvudet i golvet. Han började gråta så jag tog upp honom och fick då se att han blödde en massa ur munnen. Usch va otäckt det var på nå vis. Min lilla lilla kille. Men han var så duktig, grät en liten sväng sen fick han dricka kallt vatten och det blev bättre. MEn det blödde ganska länge. Så det var första gången han slog sig riktigt och jag antar att det definitivt inte är sista. Å inatt var Leon väldigt orolig och gnölig. Vet inte riktigt varför, men han är lite förkyld och sen kan han ju haft ont i munnen också. Men min underbara Filip tog Leon imorse så jag fick sova ut lite. TACK! Det är så skönt att få stanna kvar i sängen ett tag. När Filip är ledig eller jobbar kväll så är det alltid han som tar Leon på morgonen och det är liksom inget som jag har bett honom om utan han tycker om att göra det.
Nej nu ska jag mysa lite med min son i soffan och vila lite.


Promenad för några veckor sen
 
Skotertur med kusin

Helg

1 Läs mer >>

Jag är verkligen sämst på att uppdatera nuförtiden, men bloggsuget är liksom borta och dagen försvinner förbi. Jag hinner liksom inte. Även fast jag vill så vet jag inte vad jag ska skriva om längre. Testade ju att skriva om mattips, inredning och annat men jag vet inte.
Idag har vi iaf hunnit med en del saker även fast vi har haft en riktigt chillmåndag. Filip jobbar kväll denna vecka så vi tog det lugnt på morgonen. Tog en åktur med bilen och bara åkte runt och pratade som vi alltid gjorde förut. Så mysigt. Allra mysigast är det på sommarn då man kan åka alla skogsvägar. Iaf så pratade vi en massa om våra renoveringsplaner. Till sommaren så ska vårt och Leons sovrum vara klart! Helst typ imorn. Men det hinner vi ju inte. Till sommaren så ska huset målat som vi egentligen skulle ha gjort förra sommaren. Den helgen Leon föddes närmare bestämt. Så eftersom att vi låg på sjukhuset så blev det inget målande. Till hösten/vinter så ska vi nog börja med badrummet/tvättstugan. Det är ju ingen jättebrådska med det men skönt att få det gjort också. Jag skulle ju helst vilja få min fina veranda gjord till sommaren också men vi hinner nog inte det. Så vi får ta det nästa sommar istället. Åh va roligt det är att planera och fundera!!! Har lärt mig att man inte ska ha för bråttom när det gäller renovering. Det är bättre att fundera lite än att man ångrar sig senare.
Efter allt snack så fixade vi lunch och plockade och grejade. Sen skjutsade jag & Leon FIlip till jobbet. EFter det så åkte vi upp på byn, var in i tygaffären och fixade lite nålar och sen på hemköp. Sen har vi lagat mat och jag har gjort klart min halsduk som jag började på när jag var gravid. Hade dock glömt bort den men nu är den klar och det är väl inte det snyggaste jag sett men den fungerar helt klart ;) Just nu har jag en stek på spisen. Den är nog klar snart så jag ska väl sluta skriva och ta rätt på den. Skönt nu har vi middagen klar inför imorn, bara potatisen och såsen som ska göras!
Bjuder på lite bilder!






Sämst

3 Läs mer >>

Vi har den finaste, snällaste och mest lästsamma hund MEN hon är väldigt speciell!



Här ligger hon och spanar när hon är ensam hemma och så tycker hon att hon ALLTID kan ligga där, (vi håller väl inte riktigt med)


Snääälla Leon kan jag få den däära?!
Troya är GALEN i majskrokar


Det var några fåå bilder men jag ska leta upp några riktiga guldkorn på vår underbara Troya :)

Finaste vovven

6 Läs mer >>

Såhär såg hallen ut när vi började förra året
  
Jag saknar INTE de grisrosa
Såhär såg den ut efter att vi rivit bort tapeterna

Efter första målningen

Färgen ser betydligt bättre ut här på bilden än den gjorde i verkligheten
Såhär ser den ut efter sista målningen
 




Såhär är alltså resultatet, skönt att det är klart. Nu är det somsagt bara själva trappen och trapphuset kvar. Trappen har vi ju börjat  med iaf, målat de vita mellan trappstegen, det var också rosa förut!

Hallen

0 Läs mer >>

Idag är jag stel i heeela kroppen. Efter helgens långpromenader, målning och sen avslutningsvis ett pass Zumba så känns det lite grann som att jag blivit överkörd.. Fast det är skönt på ett sätt också!
Zumba var iaf jätte skoj, svårt och jag hann inte riktigt med i alla steg men det var roligt och jag ska fortsätta!
Sen har vi målat om i vår hall. Vi började med den förra året då vi flyttade in. Det var nämligen grisrosa i hela hallen, eller ja bara panelen, lister, dörrar, trappen och sådär. Så det målade vi förra vintern. I höstas så rev vi bort tapeten och under tapeten är det fina stora brädor så de har vi målat nu. Vi var och köpte färg i fredags, en mörkgrå... Vilket resulterade i en väldigt ful färg. EFter två lager så insåg vi att det blir inte bättre än såhär så i lördags åkte vi och köpte en annan färg, en ljusgrå. Tre lager senare så blev det mycket bättre! Nu är det bara själva trappen och "trapphuset" kvar. Men det är liksom tre meter upp i trappan och där vet vi inte riktigt hur vi ska gå tillväga, färgen och det är ju klart men riktigt hur vi ska utföra det är oklart. Vi skulle kunna kleta på färg bara men jag tror inte att det blir bra då det är många LAGER tapet och den är liksom lite bubblig. Men nu i veckan får vi besök av min Farmor & Farfar och farfar är ju väldigt duktig på sånt, snickare och träslöjdlärare, så jag hoppas han har några förslag :) Annars får vi höra med vår HandyMan - Perka! Han brukar också ha lösningar på det mesta!
Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, städa och plocka lite. Sen måste jag nog upp och handla också! Det är såå skönt att Filip har börjat jobba vanliga skift! Denna vecka jobbar han morgon och nästa kväll. Kvällsveckan kan säkert bli lite dryg, men han är iaf hemma varje dag och natt. Man hinner ju göra lite mer saker tillsammans då!

En bild på vår kille för ett tag sen :)

Stel

2 Läs mer >>
Vet inte vad som händer men inlägg försvinner å inlägg ser konstiga ut... hmm.. jaja jag ska försöka leta upp och ordna till det sen. Just nu har vi fått i oss lite frukost, en kaffekopp å en apelsin å nu ska vi ut på promenad. Kul att det känns roligt med promenader igen. Iaf när man går så att det känns i rumpan å ben å man blir lite svettig. Perfekt sätt att dryga ut resterande träning på! Blir nog inte en lika lång promenad idag som igår, gick fasen låångt då men vi ska ut iaf. Å till veckan börjar gympa igen, jihoooo :) nej på med kläder å ut å traska ;)

knäppt

0 Läs mer >>

Jag har verkligen ingen blogglust överhuvudtaget! Jag har gjort en massa andra saker som tar upp tiden så därför har det blivit så dåligt. Men jag vet liksom inte vad jag ska skriva om.
Jag har somsagt gjort en massa andra saker. Jag har börjat sticka lite igen, började när jag var gravid och tänkte att jag ska göra färdigt den halsduken och sen försöka mig på någon tröja eller liknande till Leon. Sen har jag liksom fullt upp med en bebis som är en riktig liten buse. Han ålar, kryper och är typ överallt känns det som! Men det är väldigt roligt, han sitter själv på golvet eller ligger, ålar och upptäcker världen. Det är så roligt att titta på honom när han hittar något superintressant eller när han försöker ta sig fram. Sen är jag med och leker med honom ibland också förstås. Men det är väldigt skönt också för när han sitter och leker hinner jag tvätta, laga mat och annat samtidigt som han grejar med sitt. Min stora kille! Det händer faktiskt ganska ofta att han vill ner på golvet när jag eller Filip sitter med honom i famnen.
Sen har jag också försökt att fokusera på träningen och motion lite mer. Igår var jag på gymmet klockan 8 på morgon, riktigt skönt att börja dagen så! Ska försöka att besöka gymmet sådär tidigt en gång i veckan iaf. Sen så försöker jag ta en längre powerwalk varje morgon vilket också är skönt. Och just idag har jag GRYM träningsvärk i ben och mage, GÖTT!!! På söndag så ska jag faktiskt iväg och testa på Zumba, det ska bli riktigt kul!
Nej nu ska jag snart krypa ner i sängen!
Men om det är någon som läser, är det något särskilt ni vill att jag ska skriva om, tipsa om eller annat så hör av er!

NOLL

0 Läs mer >>

OKTOBER
I Oktober var det full fart och det började med att jag och Filips systrar och hans svägerskor å mamma åkte på Ladies Night i Leksand. Ojoj va roligt det var även om jag var den enda som efter själva föreställningen ville fortsätta festandet, inte så konstigt med tanke på att jag varit gravid, fött barn och ammat å så :) Men kul var det och en jättebra show

Vi åkte till min kompis Ida i karlstad och övernattade, sen blev det älgjakt och var med grabbarna till stugan en sväng, sen åkte vi till Värmland så de fick ta hand om oss medans pappa jagade,
  
Sen var det full fart med alla förberedelser inför Leons Dop och min 25årsdag, vi bakade, gjorde soppa, grejade och fixade med en massa saker
 
Ett lyckat dop och dopfest
Sedan blev det en väldigt lyckad 25årsfest också :)


Min födelsedagsfrukost :)

NOVEMBER
1a November var det ett år sen vi plussade
I November hade vi en extra hund i två veckor så det blev många promenader, vi tog en del underbara höst/vinterpromenader
  
Leon smakade gröt för första gången, vi lagade mycket god mat, firade farsdag


  
Jag pysslade en del inför jul, vår dator gick sönder, Leon fick sprutor

DECEMBER
December var ju liksom alldeles nyss...
Jag var till Mora och träffade en BB-kompis som hade fixat en fin present åt Filips brorson, klippte håret, fick hem ett nytt TV-spel och var med och lirade lite innebandy


Några fina promenader hanns med, julstökade och fixade en massa julgodis
   

Vi var på Lucia, Julkonsert, julbord och jag fick en skena, var även på Blodtryckskontroll på MVC, slog in julklappar, klädde granen
 
Sen blev det förstås Jul och vi bjöd hit Filips familj dagen före, mycket lyckat sen var vi till Värmland och myste en massa, spelade spel, åt mat, fick klappar och sen blev det Nyår och det firade vi hemma i Dalarna. Nyårsafton var vi i Äppelbo och åt fantastiskt god mat!

Detta året var ett väldigt bra år, blir svårt att toppa! Men jag hoppas och tror att detta år kommer bli minst lika bra!

Oktober - December

4 Läs mer >>

Idag är min fina son hela 7 månader gammal. Tiden har verkligen gått FORT!!! Jag sa till Filip häromdagen, men när blev han såhär stor? Under dessa 7månader så har han gått från en liten bebis som bara äter och sover och bajsar till en STOR bebis som äter, bajsar och sover fortfarande men som också springer runt i sin gåstol, sitter på golvet och leker, ålar runt överallt, hoppar runt i sin hopgunga och som ÄLSKAR att åka vagn. När vi är ute och går så är det sällan han sover faktiskt, han tittar på allt runtomkring istälet :) Igår så hände ytteerligare en stor grej, han tog sitt första riktiga krypsteg... Ojoj va stolt jag blev då! Min lille busunge. Det är helt otroligt att man får vara med om allt detta. Han är en riktig goding som nästan alltid är glad! Men nu har han kommit in i en fas då han blir lite blyg när det kommer någon som han inte träffar så ofta. Han gråter och sen tittar han på mig eller Filip men efter en stund så går det bra!

Jag ska skriva sista delen av min lilla årsresumé men det blir nog imorgon. Jag har verkligen haft fullt upp idag. Dagen började med frukost, sen åkte vi till Hemköp och handlade denna veckas mat. När vi kom hem så började vi städa bort julen, granen åkte ut och sen lagade vi mat. Idag blev det ugnspannkaka med Bacon i, åh så gott det är! Sen åkte Filip iväg på jobb och jag dammsög hela nedervåningen. Sen kom Ronja och Dinero hit och det var jätteskoj, var jättelänge sen vi sågs. När de hade åkt så skurade jag golven och toan. Sen drog vi på oss ytterkläderna, reflexvästar, regnskydd och gummistövlar och tog en promenad tillsammans, jag, Leon och Troya. Promenaden slutade hemma hos Farmor & Farfar. Där fick jag lite kvällsmat och sen när vi skulle gå hem igen var det ju typ snöstorm ute. Tur att jag tog på regnskyddet innan. Det blåste mot oss hela vägen och man såg typ ingenting, tur att det inte är långt hem från svärisarna. 
Sen efter att vi kommit hem så har Leon duschat, ätit och nu sover han och jag har passat på att ta itu med lite tvätt. Det var verkligen behövligt. Imorn ska jag ta itu med några av våra garderober, vi har ju ett antal. Ska fixa en "jackgarderob" här nere så vi inte behöver ha ALLA våra olika jackor framme jämnt.
Nej nu ska jag snart gå och lägga mig, ska vänta på min älskades godnattsamtal bara :)

Tänk, om tiden fortsätter att gå lika fort så står det inte på förrän han sitter bredvid mig och räknar matte eller något :)

7 månader

1 Läs mer >>

JULI
Var månaden som vi hade väntat på sen 1November året innan men det vi väntade på kom ju som sagt lite tidigare :)
Vi firade vår 6årsdag & Leons BF med härlig grillkväll som avslutades med en smarrig tårta som jag bjöd på
 
Kalas för lillasyster å lillebror i Värmland, MiniGolf, pyssel och MASSA loppisar
  
bomber å annat hemskt i vårt grannland Norge, och ett besök på Leksand Sommarland
 

AUGUSTI
I Augusti var vi på kräftfiske, jag målade om min brudkista, Filip och ett gäng sprang Vasastafetten å jag och Leon agerade chauförer
  
Sen pysslade jag med dopkorten, var på shoppingtur i borlänge, träffade min BB-Kompis å hennes lilla son, var på Jutsuläger
  
Vi var på auktioner, loppisar och till sommarstugan


SEPTEMBER
I september köpte vi en jättefin kamin, var på Torsby Mârten
 
Vi hälsade på Elvira och Amanda, provsatt Bumbo, bakade mycket gott, lagade mycket god mat


  
Många fina höstpromenader, "hittade" björnbajs, köpte ny soffa
 

Juli - September

1 Läs mer >>

APRIL
I April fick jag blommor

Överraskade min familj i Värmland, hade mopsvalp på besök, fick hem vårt första bebisplagg, hade en dag ute på sjön (isen) med jobbet
  

Renoveringen fortsatte, vi var och kolla på en kattunge sen firade vi Påsk i Värmland
och längtan efter vår bebis var större och började bli en aning oroande


MAJ
I Maj var det full fart på renoveringen och tillslut blev köket klart, fick ny frisyr, vi var på kosläpp

Vi rensade rabatter, blev sjukskriven, var på auktion, lekte med Troya
 
Slutligen hamnade vi på Sjukhus

JUNI
Den mest händelserika månaden någonsin. Vår underbara älskade son föddes.
3:e Juni 09.48 fick vår lilla prins se dagens ljus, han vägde 2413g och var 45cm lång. Allt hände väldigt fort och förlossningen minns jag inte särskilt mycket ifrån. En dag som började fruktansvärt men slutade i total lycka! Första riktiga mötet med min son fick jag den 4e Juni. Vilken känsla! Att äntligen få sitt barn i famnen, det finns nog inget som går uppemot det. Känslorna strömmade och tårarna rann! 
  

Juni bestod mest av en massa känslor, bebis, sjukhus, blodtryckskontroller, sondmatning, MYS, och slutligen Permission och i slutet av Juni blev vi utskrivna. När vi kom hem så försökte vi ta vara på varenda sekund tillsammans, vi var till sommarstugan, hade massa besök och lärde känna vår underbara son! Vilken otrolig sommar, att bli mamma är så stort! Kärleken till min son är gränslös. Tänk att kärleken kan göra en sådan underbar liten varelse.

April - Juni

0 Läs mer >>

JANUARI
I Januari köpte jag ny kamera


Troya fick testa den först
Vi lirade innebandy

Åt hemgjordpizza och umgicks med många nära och kära och myste järnet i vårt "nya" hus!

FEBRUARI
I Februari hände det en hel del grejer, många fina promenader med massa hundar

 

Hade besök från Värmland och den största händelsen, Ultraljudet. Det var det häftigaste jag varit med om någonsin.
 
Sen åt vi frukost på sängen, jobbade och åt god mat


MARS

I Mars hände det mycket.
Vi LÄNGTAR jättemycket efter vår lille goding och magen växer

Det bjöds på underbart väder hela Mars så måååånga fina skogspromenader, vi hade avslutning med innebandyn
  
Födelesdagskalas för min man, MusikCafé med systerdotter, började köksrenoveringen på riktigt, fyndade inredning

Njöt i vårsolen med min trogne vän



Januari - Mars

2 Läs mer >>

Ja vår lille son har i princip växt ur sitt babyskydd så nu lär vi köpa en ny stol. Vår första gick ju sönder så den vi har nu har vi inte använt alls länge, knappt en månad. Så frågan är nu, vilken stol ska man ha och ska vi sälja den vi har nu?! Jag tror nog att vi säljer den vi har nu med tanke på att den är så ny och sen vet vi ju inte om det blir nå mer bebisar så dumt att den blir stående också... Men jag vet inte....
Men vilken stol vi ska ha nu, det har jag INGEN aning om. Det finns ju massa olika varianter och märken... Usch så svårt. Så är det ngn som har ngt tips så är det väldigt välkommet!

En sånhär har vi fast röd och svart :)

Bilbarnstolsdjungel!?

1 Läs mer >>

Igår var vi hemma hos Lina & Henrik på Nyårsmiddag. ÅH va god mat vi gjorde allihop, kul när man hjälps åt att laga mat.
Till förrätt gjorde Lina en supergod skagenröra på en halva avokado
Till Huvudrätt gjorde jag en helstekt älgfilé glaserad i honung och tre sorters peppar, grabbarna gjorde hasselbackspotatis och Filip gjorde en äkta BEA
Till Efterrätt gjorde jag en mjölkchokladspannacotta med rivet apelsinskal, sen skar vi apelsin och annans.
DETTA VAR RIKTIGT MUMSIGT!!!
Efter all mat så drack vi lite gott, åt lite mer gott, spelade spel och umgicks. Det var en jättebra kväll.
2011 var ett riktigt händelserikt år och ett år jag alltid kommer att minnas. Vår underbara Leon kom till oss med dunder å brak! Han var så snäll igår kväll också. Han sov över tolvslaget men det gör inget, vi önskade honom Gott nytt år idag istället ;)
Idag så umgicks vi med Lina & Henrik ett tag och åt frukost å lunch tillsammans. Vi tog också en promenad med alla hundar, det var riktigt skönt att få röra sig lite. Imorn hoppas jag på en löptur. Idag känns nämligen förkylningen långt borta. Hade tänkt ta en tur ikväll men då fick Filip lov att åka och jobba. RIktigt surt faktiskt. Hade planerat en riktig myskväll tillsammans, bara vi. Det har ju liksom varit fullt upp varje kväll nu sen Jul så det hade varit skönt att få en lugn kväll bara vi men men vi får göra det en annan kväll.
Nu ska jag mysa lite med Leon & Troya, vi får nog en mysig kväll vi också!

Leon & Morfar läser tidningen

Gott nytt år