1 Läs mer >>

Idag har jag och vi haft vår första riktiga vilodag denna vecka. Riktigt skönt, vi har varit hos Lillemans Farmor & Farfar och tagit det lugnt. Igår var vi hos Lina och Henke, vi sov över där och det var riktigt trevligt. Lillen har äntligen fått gjort nummer 2 idag så nu hoppas jag att det fortsätter så. Han har varit sig lik, lekt, härjat och hållt på men inte så sugen på mat. Men nu ikväll åt han mycket bättre så det är skönt! Jag var nyss uppe och kollade på honom och han sov såå skönt. Plutten!
Ikväll har vi iaf myst med släckta lampor, massa ljus, en brasa i kaminen och goda varma mackor med svampstuvning!!



Iaf så är denna vecka snart slut och tänkte sammanfatta den, får väl uppdatera om träningen imorn igen. Jag har ju antagit utmaningen som tjejerna på http://behindeveryman.se har haft. De har haft en träningsvecka och jag tänkte haka på. Jag tränar ju varje vecka men det var en rolig grej, då man får läsa och se hur andra tränar. Det är både motiverande och lärorikt. Dessutom kan man vinna ett par nya skor och det behöver jag VERKLIGEN. Lär iaf fixa nya innan jag ska springa vårruset.

Måndag: Veckans första springtur, och det gick jättelätt, trots mina ömmande ben.
Tisdag: Skogspromenad med vagn och hund och trevligt sällskap. Jobbigare än jag trodde, slutade med att vi gick i linne och t-shirt. Sen blev det en powerwalk senare med vagn och hund.
Onsdag: Ett riktigt svettigt och hårt gympapass, riktigt skönt, körde verkligen slut på mig!!
Torsdag: Powerwalk med vagn, riktigt skönt men blåste  nästan bort. Senare blev det lite styrka hemma på golvet!
Fredag: Veckans andra springtur, och det gick jäääätttetungt. Ingen motivation alls och seg i benen men jag tog mig runt iag.
Lördag:  VILODAG och magkatarrr!
Söndag: Förhoppningsvis veckans tredje löptur, annars ett pass på motionscykeln, vi får se helt enkelt. Det beror till viss del på den där jäkla magkatarren! 

Vilodag

0 Läs mer >>
Det finns verkligen många härliga människor runtomkring en! Såna som inspirerar å motiverar träning, såna som alltid är glada å man blir glada av att vara i närheten av dom, sen finns det människor som alltid ställer upp och finns där för en, det finns människor som är glada för ens skull å som unnar en saker, det finns människor som tycker om mig för den jag är utan att jag behöver göra mig till. Vilken tur att jag har såna människor runtomkring mig. Det bästa är att min underbara Filip är alla dessa människor, underbar! Men som sagt skönt att ha många såna människor runt sig. Jag ska bara ha såna nära å kära! Inga som tar massa energi och som bara finns när det passar dom. Nu får det räcka med babbel för idag. Ska ta min lilla sjukling och krypa ner bredvid bästa mannen å pappan! Nu hoppas vi på en lugn natt för oss alla!

härliga människor!

0 Läs mer >>

Ja jag är sådär riktigt gööttt slut i kroppen efter kvällens gympapass. Åh det är så skönt att verkligen köra skiten ur sig. Kändes riktigt bra idag, flåset och musklerna var med mig så att säga! Premiärcyklade också dit och hem riktigt gött att man får ta ut den lilla godingen igen. Imorn eller fredag är det dags för en springtur igen, sköönt. Får se hur mycket träningsvärk jag har imorn. Annars blir det någon lättare form av motion!
Annars då?! Jo den här dagen började riktigt seegt. Jag vaknade inte till förrän framåt 12 typ. Leon vaknade runt 7 så jag har varit vaken länge men var så trött idag. Har ju bestämt att jag inte ska dricka nå kaffe direkt på morgonen (tyvärr) då min magkatarr gör sig påmind. Så det kan ju va därför jag var så seg. Iaf så gjorde jag iordning en relativt stadig frukost och gjorde sen en Latte. Vem behöver häftiga kaffemaskiner och mjölkskummare?! Inte jag! En hederlig kaffebryggare, värma lite mjölk i kastrullen, ta fram stavmixer och häll upp i en stor mugg. Riktigt Gött!!
Annars har vi fått på sommardäcken, gjort en stek, gjort storkok åt lilleman och lite annat smått å gott :)
Nu ska jag alldeles snart lägga mig så godnatt!!




Hundbus i härligt väder!!
  
Hurtbulle, Latte och gurkkalas ;)

GÖÖÖÖTTTT!

1 Läs mer >>

* Spontanbesök av Amanda & Elvira som ville ha kaffe -  Det blev TE
* Spontanbesök av Elin som ville bjuda på Semla - Det blev ingen då jag skulle iväg
* Skogspromenad med Jessica, barn och hundar - Riktigt skönt och ett superbra motionsspår i skogen
* Nya sommardäcken har kommit - Sätts på imorn
* Middag med en Superb sallad till - SalladFreak
* Sovstund på soffan med alla mina godingar - Mysigt
* Promenad med hund och barn då mannen hade träning - Skön kväll
* Snabbstopp hos Lillens Farmor & Farfar - Allt bra hemma hos dom :)
* Nattgäst - Bästa Lina och Pejla

Ja det sammanfattar dagen bra :)

Imorgon har jag inget planerat förutom att göra iordning en stek och ett rejält gympapass till kvällen!

Godnatt på er!

Bra dag

0 Läs mer >>

Ja min nattsömn började inte så bra. Precis när jag skulle göra mig iordning för sängen vaknade Lilleman och var jättepigg och go. Efter en stund så blev han ledsen och jag trodde han hade ont i magen för han fes och hade sig. Så jag masserade magen, bytte blöja, gick runt med honom men ingenting hjälpte. Tillslut gick jag ner och gjorde iordning en vällingflaska, han var VRÅLHUNGRIG pojken! Fast att han som vanligt fått lite drygt 300ml välling innan läggdags. Men men efter lite nattmat och lite mys så somnade han tillslut men han hade nog lite magknip också för han la en riktig rökare innan han lugnade sig :)
Jag är på lite dåligt humör idag då jag inte får i min laddsladd i telefonen, HALLÅ jag har haft den i knappt en månad. Jag laddade den igår innan min löptur och då funka det men nu går det INTE! Jag har blåst ur den och kollat, klämt och kännt men det går inte..... Få se om min kära man kan fixa till det när han kommer hem, hoppas det!!
Senare idag ska vi ut på en promenad alla 3 tillsammans med Jessica, hund och barn :) SKönt för mammor, barn och hundar!!!


Leon, en vecka gammal myser med pappa - Fint

Halvbra natt

0 Läs mer >>

Helgen har varit suverän. Fredagsmys, tvätt av bil, 20årskalas, Fin besök från Värmland osv :)
Igår var det en jätte mysig dag. Troyas uppfödare och deras familj kom hit och hälsade på. Det blev en massa hundbus, bebis/barnlek, fika, mat och andra trevligheter. Det hela slutade med att de fick en tupp med sig hem!
Idag har det varit en mycket bra dag. Frukost och annat morgonbestyr och sen bar det iväg på kyrkis. Det var jättemysigt på kyrkis idag, det finns verkligen många trevliga mammor och fina barn. Leon var helt slut och somnade innan jag satte han i bilen. Så jag gjorde lite enklare trädgårsarbeten och annat pyssel under tiden. Jag och Lilleman bakade en good silviakaka på de fina äggen som vi fick igår!
När Filip kom hem så åt vi god middag och sen bar det iväg ut på en löptur. Så sköönt det var, åh så underbart att det äntligen känns bra när jag springer. Idag hade jag visserligen lite ont i benen men sprang lugnt i början så jag skulle vara uppvärmd och sen var det bara att köra. Nu känns min "lilla" runda för kort men jag ska hålla mig till planen, 5 veckor och sen blir det en ny längre runda. Det är så roligt att det är KUL att springa!!


Det var meningen att det nu skulle komma upp en massa bilder här på hundar, en hurrtig Malin och lite annat, men jag får inte in sladden i telefonen. SÅ ni får hålla tillgodo med en bild på min FINA FINA son :)

Bra start på veckan

1 Läs mer >>
Förut idag så smälte mitt hjärta. Min fina fina kille stod i hallen helt själv utan något som helst stöd. Han sträckte sig upp mot mig och jag satte mig på huk. Lillkillen tog ETT HELT STEG själv. Mitt hjärta blev alldeles varmt, ojojoj så stolt man kan vara över något alltså. Han är så framåt och vill så himla mycket. På senaste tiden har vi verkligen fått smaka på hans humör. OJ vilken vilja, han blir rent ut sagt vansinnig stundtals, lilla lilla hjärtat. Han har nog ärvt humöret från pappa (hahhaha årets största lögn).... Men som sagt OJ så stolt man blir. Hjärtat blir liksom helt överfullt av kärlek och det sprutar ut genom öronen. Tänk att den där lilla lilla killen skulle bli stor så snabbt.
Två dagar gammal
9 månader
Min kärlek till dig min lille son är gränslös och du är den goaste lilla killen i hela världen!!!

Mitt stora lilla hjär...

0 Läs mer >>
Sitter här i soffan och pustar ut efter en fullspäckad dag och framförallt ett underbart svettigt gympapass. Hade ingen träningsvärk idag efter löpningen igår, väldigt konstigt då jag jämnt får träningsvärk otränad som vältränad. Men iaf inför gympan så tänkte jag att nu kör jag STENhårt för det SKA kännas imorn. Så det gjorde jag och nog känns det i kroppen allt. Så jävla skönt att få svettas och få en riktig genomkörare. Beroende på träningsvärken imorn så blir det nog löpning då annars fredag! Man måste liksom försöka klämma in passen lite här och där och ibland blir det flera dagar på raken, men så är det när man inte bara har sig själv att ta hänsyn till.
Iaf så känns det så skönt att våren verkligen är på ingång. NU längtar jag tills det börjar bli grönt, underbart. Sen är det mycket roligt på gång nu i vår, löpning, målning av hus, dans till Top Cats, renoveringar, familjemys och massa annat kul. Visst blir livet lite lättare när det är vår & sommar? Man hittar iaf på mer saker och är gladare i allmänhet.
En annan sak som är kul är att jag får tillbaks pengar på skatten. Det var verkligen OVÄNTAT. Jag var helt säker på att få restskatt men icke. Göööttans! Likaså min sambo, inga jättesummor men det blir några tusenlappar var :) Förra året fick jag nästan 30 000 tillbaka. Tack vare alla resor till Borlänge, men shit vilket krångel det var. Skatteverket valde så snällt ut mig för granskning. MEN HA! fick dom, jag hade rätt och dom FEL!!!



Jag för 1år sen med den lilla magen! Ungefär samma sinnesstämning som nu :)

Så göött!

0 Läs mer >>
Nu har jag några mål framöver. Det ska bli så himla skoj och jag är verkligen taggad. Tack till Jessica! Vi ska springa Tjejmilen i höst och förmodligen Vårruset nu i Maj. En mil är väl ingenting kanske några tycker men för mig vore det riktigt stort med tanke på mina ben som har krånglat i nästan 10år trots operation och så. Nu har jag verkligen lust att springa också. Hade det under hela graviditeten också och nu kan jag äntligen leva ut min "dröm". Så länge benen håller men jag ska ta det lugnt och absolut inte överträna. Det var ju så jag hamna där. Så jag ska ta det lugnt och springa minst 2 dagar i veckan men högst 3. Jag ska inte öka längden för fort heller utan ta det i en lugn takt. Har jag sprungit några gånger nu och det har gått bra än så länge så jag ska fortsätta på den rundan ett tag. Så nu ska jag bara köpa ett par nya löpardojjor men ska vänta lite med det, ska kolla i Challa när vi kommer dit till påsk. Där brukar de sälja ut förra årets modeller och så. För min del så spelar det liksom inte så stor roll om det är årets eller 2006 årsmodell!
Idag har jag och Leon varit och hälsat på hos bästa Maria och Amadeus. Jätte mysigt och alltför länge sen, vi lär ses oftare. Jag fick en massa kläder och Leon fick två fina tröjjackor :)
Nu ska jag mysa med min man som nyss kom hem från jobbet!


Såhär tuff & cool känner jag mig nu!

Nu ni mina vänner

1 Läs mer >>

Helgen har gått rasande fort. Vi har hunnit med en hel del. Fredagen gick ju som bekant åt till födelsedag. Lördagen bestod av Innebandy och Comeback av mig som den SuperCoach är. Det blev vinst (SÅKLART) och det var grabbarnas sista match för säsongen så det tog inte lång stund innan första ölen intogs. Jag åkte hem och hämtade min lilla guldklimp och vi hade en väldig lugn och stundtals tråkig lördagkväll. Det är inte så roligt att vara ensam faktiskt, men det var inte så det fick ngn nöd på mig heller!
Igår hade vi lite Sheldon-Maraton, kul!! Sen hade vi lite fikagäster här, promenad och sådär på kvällskvisten. En skön dag med andra ord.
FIlip jobbar kväll denna vecka så vi hade en lugn och skön förmiddag. Sen kom en av Leons polare hit och hängde lite och jag och hennes mamma drack lite kaffe, pratade och åt lite tårtrester! En massa nödvändiga tråkiga saker har också gjorts idag!
Måste bara berätta en väldigt rolig sak, jag kommer i mina gamla jeans. Mina "måljeans" som jag provat ett antal gånger efter graviditeten! Jihhoo!! De var tillochmed lite små innan, nu ska jag bara byta gylf på dom så kan jag använda dom! HÄRLIGA TIDER! Hoppade också på en våg häromdagen och hade då droppat 2kg sen sist. Jag närmar mig sakta men säkert och är nu nere på inskrivningsvikten. Men den togs inte förrän ganska sent i graviditeten så det är liksom inte "klart" än!


Hundmys

Mina absoluta favoritkillar

Mina fina lilla son som börjar bli en stor liten kille :)

Comeback

0 Läs mer >>
Det var en mycket bra dag igår. Dagen började med massa fix av morsan, lite hus å lite bebis men mest mig! Tar ju liksom längst tid att få mig schnygg! Sen drog vi vidare på lite roliga saker, först lite seriösare saker, sen fika med Ronja och sen hem och fixa älsklingens födelesdags middag och tårta.
Till middag ville födelsedagsbarnet ha kotletter, hasselbackspotatis, bea å en sallad så det fick han! Sen lite paketutdelning och han blev jätte nöjd, jag med faktiskt då en av paket innehöll säsong 1-4 av The Big Bang Theory, Sheldon är ju bara bäst :)
Tårtan behöver nästan ett eget kapitel. Jag provade mig fram och gjorde lite eget recept av allt. Först en tårbotten som blev riktigt hög och fin, det receptet kan verkligen rekommenderas om man vill göra en hög tårta som är luftig! Sen blev det ett lager med vitchokladkräm med lime och ett lager mjölkchokladkräm med hallon! Ovanpå det hela gjorde jag en hallonfrosting och slutligen vispgrädde på kanterna och hallon på toppen och riven choklad. Den var god! Inte så fin som jag hoppades men hade inte riktigt rätt verktyg till det. Ni ska få se en bild på den någon dag!
Kvällen avslutades med att hänga i soffan och kolla på lite Sheldon sen tog vi en relativt tidig kväll och sov faktiskt riktigt bra. Med andra ord så sov Lillen bra. Vi var upp en gång var och gav han nappen bara :)
En dålig sak, tyvärr, mina benhinnor är inte så glada på mig just nu. Ganska förståligt men ändå tråkigt. Har bara haft en vilodag denna vecka så får skjuta upp dagens löptur och hoppas den går att utföra imorgon istället!
Nu ska vi göra oss iordning för denna dag. Filip har sista innebandymatchen idag så den ska vi kolla på och så ska de dricka lite öl, basta och festa lite till kvällen så jag och lilleman blir ensamma ikväll. Lite tråkigt men vi hittar nog på något kul!


Jag å Darlingen 2008!

Födelsedag å sånt

0 Läs mer >>

Jag kan ju börja med att säga att jag har fruktansvärd träningsvärk. Vilken iochförsig är ganska skönt just för att man vet att det händer ngt med musklerna men jäklar så ont jag har! Promenader, löpturer och gympingpass tar verkligen ut sin rätt. Nu blir det vila idag, möjligtvis en promenad men annars får det vara lugnt. Annars kommer jag definitivt inte att kunna gå imorgon. Och imorgon har jag en del halvviktiga saker som jag måste kunna gå på!
Annars då, våren smyger sig sakta fram vilket vi alla verkar älska. Framförallt vår kära lilla vovve. Hon går liksom i vinterdvala och nu har hon äntligen vaknat. Igår fick jag faktiskt bevittna ett äkta boxer-burn och det är underbart! Det var ett tag sen vi fick se det. Så nu får vi se om vovsing bjuder på fler framöver här.
Imorgon fyller min kära sambo, man, pojkvän, bästa vän år. Ska snart gå och hämta ut ett paket till honom. Har inte bestämt om jag ska göra tårtbotten idag eller imorgon, vi får se. Men jag tror det kommer bli en mumsig tårta, har tänkt en hög saftig tårta med typ, vitchoklad och hallon. Smaskigt!
Leon hade rekord igår i att slå sig, två gånger som de faktiskt blev stora märken och sen många gånger då det gick skapligt bra. Stackarn. Han har ju börjat släppa taget om saker så han står liksom själv och är ju inte helt stadig med detta än.
Nu ska jag borsta tänderna och åka upp på byn en sväng! Vi hörs senare! 

Ont?

1 Läs mer >>

Ja helgen har gått rasande fort måste jag säga, lite fööör fort. Kul har vi haft! På fredagen fick jag och min fina  man 2 timmar ensamma hemma! Då
åt vi mat i lugn och ro sen slog vi oss ner i soffan och pratade och slängde ett öga på TVn ibland. Så skönt att äta utan störning och även bara sitta och inte göra någonting. Välbehövligt och skönt! 
Lördagen började med en promenad med trevligt sällskap sen åkte jag och Leon till Äppelbo och hälsade på medans Filip var på match. Sen hade vi en mysig lördagkväll med massa gott och ett trevligt sällskap, melodifestivalen och lite spel.
Idag har vi tagit det lugnt och varit ute i fina vädret! Underbart! Snart är det vååår! Riktigt gött!
Nu har lilleman i huset somnat och vi ska slänga ner oss i soffan och kolla film! Härligt!

Finaste killen i nya mössan

Det går fort när man ...

2 Läs mer >>

Nu efter drygt en månads blogguppehåll blev jag faktiskt lite sugen igen, fast bara lite :)
Undrar vad som hänt sen sist? Det är fullt upp kan jag säga. Med min goa son som är precis högt och lågt. Han kryper och fort går det också! Sen ska vi inte glömma att han klättrar på allt, mig, troya, soffan och han har även kommit på att man kan klättra i trappen. Så nu lär vi nog skaffa en grind, men vi lär nog göra en egen för det verkar inte finnas någon som passar. Han pratar och grejar hela dagarna, jag förstår inte vart han får all energi ifrån!? :) Åh äntligen så har hans period med dålig sömn slutat. Det känns riktigt skönt han sover numer som han gjorde förut. Han äter också, väldiga mängder må jag säga. Men det är ju bara bra att han äter, riktigt skönt!  Så man kan väl säga att dagarna går ganska fort!
Annars då, vi har varit på äventyrsbad i Borlänge, haft magsjuka, många promenader, tränat, umgåtts med nära och kära
, Värmland och säkert en massa annat superkul som jag glömt!
Ja just det jag har klippt av mig en heel del hår, SÅ SKÖNT!!!
  




Sådär då, en liten bildbomb där ni också får se den nya frillan!
Herreguuud vad jag längtar till våren då, långa sköna promenader i tunna jackor, inge vantar eller mösssa. Dricka kaffe i solen och bara ha det allmänt bra. LAVLY skulle man kunna säga om det :)
Nu räcker det för idag, vi får väl se om suget håller i sig eller om vi hörs igen i slutet på April.

Nej men Hallå!