2 Läs mer >>
Jag älskar att träna. Det är så skönt att äntligen få komma igång lite igen. HAr fått en del kommentarer angående träningen, både positivt och negativt. Att jag skriver om träningen är ju för att det hör till vardagen, men jag vill ABSOLUT inte vara präktig eller "duktig". Alla har ju olika utgångspositioner när det gäller träning. Jag har alltid tränat. Väldigt olika mycket men jag har nog alltid sett till att röra på mig. När jag gick på gymnasiet tränade jag mellan 20-25 timmar i veckan, det är MYCKET! Men då var jag helt knäpp, jag var helt uppslukad av träning, hade inge bättre för mig tror jag. Jag valde till träning på skolan också... Det gick så långt att jag blev "avstängd" från gympahallen! Fick inte vara med för idrottslärarna, det var då jag började få ont i mina benhinnor. Det jag vill säga med detta är att alla har olika förusättningar och man kan inte jämföra sig med någon annan.
Jag mår iaf både fysiskt och psykiskt bättre när jag kan och får träna. Just nu har jag en fruktansvärd träningsvärk. Har fortfarande värk sen Jutsun i söndags och sen var jag på gymmet och svettades som en tok igår. Men men det är skönt ont :) Nu ska jag mysa lite med min stora kille innan han åker på jobb....

Träning

3 Läs mer >>
Ikväll så var jag på Jutsuträning, det va ett tag sen. Ja om man inte räknar lägret då! Men jag har inte tränat jutsu regelbundet på två år. Det var iaf roligt och på söndagar är det bara en timmes träning vilket kan vara bra såhär i början. Känner av magen lite grann men det är ju inte så konstigt. Skönt att få röra på sig iaf! Ska försöka vara med en eller två gånger i veckan, finns ju tre dagar att välja på så ngn lär ju passa.
När jag kom hem så gjorde Filip iordning räkmackor! Riktiga lyxmackor.. Det var riktigt gött :D Såna kan han få göra varje kväll om han vill! Nu ska vi nog se på Hur många lingon finns det i Världen?
Sen vill jag bara säga till alla människor därute! Var glad för det ni har. Även om det ibland känns tungt, man har ont nånstans, lite pengar eller vad det nu kan vara. Man är inte ensam om saker å ting här i världen!
Jag är väldigt glad och tacksam för alla mina nära å kära som finns runtomkring mig! Speciellt min älskade sambo, son & hund. Dom gör mitt liv en aning gladare, enklarare, tryggare ja dom är mitt liv!!
En gammal bild på mig och Darling :)

Ju-Jutsu

2 Läs mer >>
Jag läser en hel del andra bloggar och de är ju så fina i sin design. Min däremot är ju ganska så tråkigt. Men jag vet INGENTING om hur man fixar sådant. Är det svårt? Kan en sån som jag fixa det själv
Finns det ngn vänlig själ som har några tips om hur man kan förbättra sin bloggdesign?
Har haft en  lugn å skön söndagsmorgon i soffan med Lillen och Sex and The City2 medans pappan i huset har återhämtat sig från nattens bravader. Det blir nog en lugn söndag idag, ska kanske på fotboll, sen ska jag nog baka något. Ska lägga upp ett recept på en supergod och superenkel kaka sen. Så ska försöka ta några kort på den isåf :)
Åh är så himla sugen på räkor, gott bröd, aioli ett glas gott vitt vin! Har en påse i frysen men ska vänta tills jag kan ta mig ett glas vin... Åhhhh!!!!

Bloggutseende

0 Läs mer >>
Idag hade vi sovmorgon till halv 11!?! Alla 3 (4) sov så länge. Leon vaknade och åt mat vid halv sju men sen vakna vi vid halv 11. Det var skönt!!
Vi åkte till Noret och var med på Norets dag. Riktigt trevligt faktiskt, kollade lite loppis, lite stickade fina mössor, vantar, fina odlade grönsaker och lite kläder. Det blev faktiskt ett fynd. En jätte fin lite längre kofta i rak modell. Något jag verkligen behöver. Har nästan inga koftor eller andra tröjor att ha över linnen, tunikor, tshirts osv.. Norets Dag är alltså som en liten liten marknad. Noret är ju en väldigt liten by för er som inte vet det. Men som sagt väldigt trevligt. Filips bror å fru sålde potatis så där hängde vi lite och hjälpte till. Sen bjuds det på korv, sill & Tyta (stavning?!), lotter och trekamp. Jag vann faktiskt på lotterna, en jätte bra matlåda :) Sen körde vi trekamp och Filip tog ledningen i Herrklassen och jag i Damklassen. Filip förlorade lednigen efter ett tag. Men jag höll mig kvar i topp ända tills det var 20 minuter kvar av tävlingen då var det ngn som gick förbi mig med 3 ynka poäng. Men men så kan det var. Det började iaf blåsa upp till oväder så då började jag & Leon och gå hem till Henrik & Lizzie, fick lov börja springa för kände lite regnstänk och åskan å blixtrarna kom bara närmare å närmare. Ringde till Filip så han skulle gå å möta mig.. Alldeles när vi kom till gräsmattan började det ösregna så vi sprang som galningar in och klarade oss precis. Jag var helt slut!! hahah. Sen var världens oväder över oss i drygt en halvtimme kanske. Lite halvläskigt faktiskt.
Sen åkte vi hem och gjorde iordning en Tacopaj som vi skulle ha med oss till Henrik & Lizzie. De skulle ha avtackningsmiddag för en av maskinförarna. Vi åt Tacopaj med fetaoströra, grillat kött, majskolvar, sallad och massa annat gott. Det var riktigt festligt. Sen vi Fredrik en jätte fin avtackningspresent, hahaha.. Vi skratta hur mycket som helst. Riktigt skkoj var det.
Sen åkte vi hem och några av grabbarna följde med hem för att lira lite Tvspel, dricka öl och äta godis. Sen trillade det in lite mer folk här.. Eftersom det är fest vid paviljongen ikväll. Vi bor ju typ 100 meter därifrån så var det väl passande att titta in här innan. Så nu har allihop gått inklusive Filip. Känns lite tråkigt, hade gärna varit med jag också. Så nu sitter jag och ser på en dålig film och hör hur musiken dånar och hur folk skrattar. Leon har precis fått mat, så jag hoppas han somnar snart så vi kan lägga oss. Hoppas min karl kommer hem i bra skick :)
Bjuder på en bild på mina fina superglada son <3

Fest?!?!!

0 Läs mer >>
Igår hade vi en jätte bra och mysig dag i Borlänge, jag, Madde & Leon. Det blev en heldag kan man säga, va hemma vid 6 typ. Både jag & Madde fick tag i jätte mycket bra saker. Leon fick allt som han behövde och faktiskt inget ONÖDIGT. Det blev några bodys och byxor i strl. 62, en overall som han kan ha i höst och kanske vinter, mössa, dregellappar, strumpor och ja jag tror det va allt. Själv så blev det ett par leggings, ett linne, några nagellack och nytt rouge och borste. Köpte också en Ryamatta till vardagsrummet, det blev SÅ bra. Filip fick också en sak, ett spel till ps3an. Så vi var alla nöjda och glada.
Jag träffade också Therese och William. Jag delade rum med Therese på BB, innan Leon föddes. Vi låg inne för samma sak, fast hon hade varit där en vecka när jag kom in och hon fick sin lilla William fredagen efter Leon. Han hade blivit så stor. Nu va det typ lika stora, tror William var lite rundare i ansiktet :) Han var iaf supersöt och det var kul att träffa henne igen, utanför sjukhuset ;)
Nu är vi typ klara i vardagsrummet, mattan gjorde verkligen susen och allt små pyssel har också gjort sitt. Kul när man får lite ordning liksom. Dock ska vi tapetsera ellermåla om men det är ingen brådska vi ska ta sovrummet först. Satte ju upp gardiner i hallen uppe häromdagen. Dock så hade jag inga omtag och det såg inte så snyggt ut så jag letade igenom hela huset efter tyg eller liknande som skulle passa men hitta inget. Satte mig ner och funderade, åkte till hemköp och köpte skosnören?! Å det blev faktiskt snyggare än jag trott och betydligt bättre än innan. Det får iaf duga så länge.
Är fullt medveten om att det är ojämnt men detta ordnades till efter kortet blev taget :)
Idag så har L8 & Louise varit här. Det var jätte skoj verkligen. Vi fikade, åkte på byn och handlade lite, lagade mat och myste med bebis. Vi planerade också lite inför dopet så nu har vi en plan iaf. Tror vi vet hur vi ska ha det och så. Släkten från Västra Värmland kommer boka in sig på vandrarhemmet i Snöån så ska vi ha lite festligheter på kvällen efter dopet. Kanske blir lite födelsedagsfirning av mig då. Fyller nämligen 25 på måndagen efter.
Nu ikväll så har jag och mina killar myst framför en film med lite fredagsgodis :) Mysigt. Å en massa tända ljus, älskar verkligen hösten på det viset. Tända massa ljus, mysa under en filt och sätta på sig sköna, tjocka, mjuka sockor :)
Vi beställde en kamin förra veckan men den va ju slutsåld så nu måste vi hitta någon ny firma att beställa ifrån. Tänkte kolla här  om det är någon som vet ngn bra "kaminfirma" antigen i närheten eller på nätet.
Nu ska jag fortsätta mysa innan det är dags för sängen.
Fler av mina fynd från häromdagen

Mysiga dagar

1 Läs mer >>
När vi kom hem från Borlänge igår så tvättade vi alla Leons nya kläder. De som jag köpte igår och sånt han har fått av alla snälla människor som är i lite större storlekar. Så nu är allt tvättat så det bara är att sätta på honom dom kläderna när det passar :)
Gårdagens köp från Lindex
Gårdagens från H&M - Pyjamas, dock tycker jag att de är så fina så de kanske används till vardags också :)
Jättefina kläder från Faster Lina
Klart vår Superman ska ha en Supermanbody - Fin present från Madde & Axel
Dagens fina present från Louise, David & Rebecca :)
Resten av hans fina outfits kommer nog upp lite då å då, kändes lite tjatigt med ALLA kläder i ett inlägg :)

Bebiskläder

2 Läs mer >>
Idag har jag köpt mer gamla prylar... Åh jag är typ besatt av att handla på loppis, auktion, second hand... Det är ju så himla roligt!! Idag blev det ganska många bra fynd, ska visa bilder.
Idag så har jag haft en liten pysseldag och nu börjar vardagsrummet äntligen ta form och med lite av mina nya fynd blev det ännu bättre :)
Det blev inge träning idag, tyvärr.. Det är Jutsuträning imorn så det ska jag försöka åka på. Ska ju till Borlänge med Madde men tror inte vi är borta ända tills kvällen, fast man vet ju aldrig heller! Sen måste någon passa lillen om jag ska dit för Filip jobbar kväll. Får höra med Farmor om hon kan ta honom, annars kan jag kanske ta med honom också.
Ser framemot Shoppingen imorn, ska inhandla lite kläder till Lillen, kolla efter någon matta att ha i vardagsrummet, en spegel till hallen och lite annat smått och gott :)
Jag är så dum, sist eller ja första gången jag skulle söka föräldrapenning så trodde jag att jag sökte från 20 Juli - 20 Augusti men jag glömde ändra månad så jag sökte från 20 Juli - 20 Juli!!!ÅHH! Så jag fick några hundralappar förra veckan... När jag märkte felet häromdagen så fick jag ju lov göra om det typ. Så nu får jag väl vänta nästan hur länge som helst innan jag får några pengar, men men det kommer ju iaf, som tur är.
Idag har jag postat Dopkorten, skönt... Sen åkte jag till Amanda med deras kort och jag blev kvar där en liten stund. Åh va söt hon är lilla Elvira, hon har blivit så stor.. Kröp runt och försökte sno Lillens napp hela tiden, hihi!
Nu ikväll har Rud och Ozzy varit här och vi har sett på film och grejat. Har äntligen fått upp gardiner i hallen uppe, det va på tiden!
Nu har båda mina killar somnat i fåtöljen så jag ska väl gå å natta dom :)
Denna inhandlades idag, dock vet jag inte om jag ska måla om den eller inte? Va tycker ni? Ska den va som den är eller vit, svart, grå??
Dålig bild men här är mina fina kista :)
Denna fick också bli med hem idag.
Sen köpte jag en superfin gammal sockerkaksform och flera olika fina glasflaskor, ska ta kort på dom också och visa :)
Skönaste stilen har Ozzy iaf :)
Såhär ville Lillen ligga häromdagen, Myyss :)

Mer gamla prylar

0 Läs mer >>
Tänkte dela med mig av ett, enligt mig, bra mattips!
När man gör köttfärssås och spaghetti brukar man göra ganska mycket sås. Om inte se till att göra mycket.
Spara det som blir över, frys in eller låt det stå i kylen.
Då kan man göra en supergod köttfärsgratäng, perfekt som middag en vanlig dag eller om man ska bjuda några kompisar på middag!
Jag gör såhär:
En god köttfärssås
Potatisar
Grädde
Ost
Koka potatisen så den nästan är genomkokt. Skiva potatisen och lägg i botten på en ugnsfastform. Varva med ett lager av sås. Gör så många lager som det räcker till. Täck sedan med ost och häll över lite grädde. In i ugnen på 225grader i ungefär 10-15min. Beroende på hur mycket man lyxar till köttfärsen innan så kan man ju ha i lite vitlök, tomater, paprika, champinjoner eller vad man nu tycker om.
Ännu smidigare är det ju förstås om man även har kokt potatis i kylskåpet :)
Detta är en jättegod enkel maträtt.
Man kan äta den i sin enkelhet med något gott bröd eller liknande till eller om man ska bjuda över några vänner kan man lyxa till det med en god sallad, vitlöksbröd.
Tyvärr är jag en väldigt dålig matbloggare då jag aldrig tar kort på mina maträtter, ska skärpa mig!
Godnatt!
Ni får en bild på Troya istället!

Bra Middagstips

1 Läs mer >>
Ja det är jag just nu, har snart knåpat ihop alla  dopkort. De flesta ligger nu i kuvert och imorn ska jag köpa frimärken för att sedan läggas på lådan. Skönt faktiskt. Det blev ju några stycken. Jag har gjort 20 kort men det blir nog inte riktigt 20 utskick tror jag..
Idag har vi städat på övervåningen och grejat lite i vardagsrummet. Det är inte klart än men det börjar bli ordning på det iaf. Imorgon ska jag fixa några tavlor som ska upp därinne.
Jag & Filip åkte till gatuköket och käkade lunch idag, det var riktigt gött :) skönt att slippa laga mat ibland faktiskt.
När Filip drog iväg på jobb åkte jag till Ann-Sofie, lånade hennes skrivare, fikade och pratade lite, det var trevligt! Sen gick vi och kollade på Loke när han lirade fotboll, roligt och se smågrabbarna spela. Dock gick det inte så bra för dom men det är väl bara att ta nya tag till nästa match!
Nu på kvällen så har jag varit väldigt effektiv. Först badade Leon sen Troya och sen fick även jag en dusch, härligt! Troya hatar verkligen att duscha.. Men det var så länge sen hon gjorde det sen har hon fått en massa bett på bröstet eller vad man ska säga så jag ville göra rent det och sen smörja in dom lite. Hon tycker faktiskt om att bli ompysslad, det är det bästa hon vet, dock inte dusha då men allt annat. Hon ligger bara och njuter.
Har faktiskt mycket att se framemot den här veckan.
Onsdag: Förmodligen gymmet eller terränglöpning
Torsdag: Borlänge med Madde för lite shopping, kul kul :)
Fredag: Då kommer L8 och Louise. Det ska bli så kul att dom kommer och Louise har jag inte sett sen jag vet inte. Så det ska bli roligt att träffa henne igen :) Förmodligen kommer Sven med dom också. Sven är en Jack Russel Terrier som Troya gillar att leka med :)
Det blir nog en del skoj under helgen också, så vi har en förhoppningsvis bra vecka framför oss.
Leon somnade för en halvtimme sen ungefär, hoppas han sover lika bra som han gjort de senaste nätterna. Vaknar vid 6-7 ungefär och vill ha mat sen somnar han om till typ 9. Så det är skönt, hoppas det är en rutin att räkna med.
Så nu ska jag borsta lite tänder och hoppa i sängen!!

torr i munnen...

1 Läs mer >>
Tänkte slänga upp receptet på den goda kycklingen vi åt häromdagen
  • 500-600g kycklingfilé
  • 1 Broccolibukett
  • 2 Rödlökar
  • 2 Vitlöksklyftor
  • 1 påse Kaffir Lime Blad
  • 1 burk Kokosmjölk
  • En skvätt Grädde
  • 1-2 msk Chilipulver
  • Sweet Chilisås eller Chiliolja
  • 2 Limefrukter
  • Salt, Peppar & Socker
Skär kycklingen i strimlor och lägg i grytan. Krydda med chilipulver, salt & peppar.
Skala & skär rödlöken i klyftor. Skär broccolin i små buketter. Lägg ner rödlöken tills "råheten" försvinner. Ha sedan i broccolin. Häll sedan i en hel burk med koklosmjölk. Ha i lite utav limebladen.
Skär eller riv vitlöken och lägg i grytan.
Rulla limefrukterna mot skärbrädan innan du delar dem. Dela sedan på dem och pressa i saften i grytan.
Ha i en skvätt grädde och Chilisås/Chiliolja och en nypa socker.
Låt detta puttra en stund sen är det klart att servera.
Till detta kan man gärna äta ris eller nudlar eller något annat gott man gillar.
Super gott och super enkelt!
Tyvärr har jag ingen bild på det hela men ni får föreställa er hur det ser ut.

Kyckling med chili, k...

3 Läs mer >>
Åh igår var jag, Lina & Leon och hälsade på en ny liten bebis. Lilla Ellen, hon var så söt och hade så otroligt gulligt ansikte. Hon var 11 dagar och Leon 11 veckor och de låg bredvid varandra i en säng/vaggliknande sak och de va lika stora. Lilla Ellen var lite rundare än Leon men de var ganska precis lika långa.. Tog en massa bilder när de låg bredvid varandra, så himla gulligt. Först låg de och kollade åt olika håll men sen fick de syn på varandra. Ellen hade näven knuten ifall Leon skulle bli för närgången :) Vi är i samma föräldragrupp som dom så det ska bli roligt att träffas lite mer.
Jag åkte med Lina till Äppelbo igen och vi åt fläskpannkaka, väldigt gott, och sen pratade vi en massa! Tack för det kära svägerska!
Leon hade haft lite magknip både i lördags kväll/natt och större delen av gårdagen. Så han var lite smågrinig hela dagen igår. Så när vi skulle åka hem kom världens lass. Åh det var så skönt för honom. Bytte lite snabbt blöja och åkte hemåt. När vi kom hem så kom två till lika stora lass. Så det var skönt att han fick ur sig lite grann. Iaf så somnade vi på soffan runt halv 1 - 1 nångång och vaknade vid tretiden. Då gick vi och la oss i sängen och sov till halv sex. Åt lite mat och sov vidare till halv tio ungefär. Duktig kille!
Idag är det tråkigt väder, men det gör inte så mycket. Ska plocka lite här hemma så då är det skönt att det inte är fint väder. Nackdelen är att det är så  kallt här inne. Filip ställde upp pumpen igår innan han åkte men det var inte tillräckligt känns det som. Vi beställde ju en kamin förra veckan, så ringde de i torsdags och sa att just den vi har beställt var slutsåld och skulle komma in i mitten eller slutet av oktober. Så då avbeställde vi den för i oktober vill vi redan ha den installerad och klar. Så har ngn tips på bra, billiga kaminer tar vi gärna emot dom.
Nu när det är lite kyligare både inne och ute så måste jag iväg och inhandla lite varmare kläder åt lillen. Sen har han inga pyjamasar och tröjor som passar längre. Så jag ska nog ta en tur till Borlänge någon dag för att köpa lite sånt till honom. Såna här dagar då längtar jag till mina nya byxor ska komma, men de kommer nog denna vecka iaf.
Nu ska jag klä på mig!
Denna dag var en aning varmare än vad det är idag :)

Bebisar

3 Läs mer >>
Nu har jag haft fullt upp i flera dagar så har inte hunnit uppdatera.
I Torsdags så var vi till BVC, och vad han hade växt vår lilla goding. Nu väger han 4120g och 55cm lång. Han följer sin kurva perfekt. Så han börjar på att bli en stor kille. Det känns härligt att han växer så mycket. De tyckte också vi skulle fortsätta med maten som vi gjort och det känns också bra. Sen kom Sebastian hit, vi bjöd hit han på mat. Jag gjorde en supergod Kycklinggryta, med chili, kokos å lime. Ska lägga ut receptet på den. Supergod och superenkel. Iaf så bjöd vi hit honom för att fråga om han ville vara Gudfar åt Leon och det ville han :) Härligt! Så vi åt god mat och annat gött :) Grabbarna spelade Tvspel och jag såg på och gjorde dopkorten. Jag å Sebben satt och pratade ganska länge in på natten, Filip å Leon låg å sov i soffan/fåtöljen.
På fredagen sov vi så länge som möjligt typ. Sen gjorde Filip lite brunch och sen kom Sebben och Marcus hit för vi skulle åka på gymmet. Och jäklar va skönt det var. Körde ungefär samma som sist fast i ett högre tempo. En mil på cykel och 15km på crosstrainern. Shit va svettig jag var! Min plan är att bygga upp muskler och då framförallt på överkroppen utan att styrketräna, iaf till att börja med. Sen kan man börja och fokusera på styrkan lite mer. Jag har hört att en del tycker att jag är tidigt ute men jag stressar ju inte direkt och Leon går ju i första hand. Passar det inte att träna för honom då gör jag inte det. Sen har vi ju ett MINIGYM här hemma så jag brukar gå ut och slå och sparka på säcken istället. Och eftersom jag gjorde ett snitt så har jag typ inga magmuskler kvar. I början kunde jag inte ens stå upp och byta blöjor på Leon så det känns som man iaf vill få tillbaka såpass mycket muskler att  man orkar gå, stå och annat som hör till :) Sen är det ju såklart inte dumt att man går ner i vikt utav det heller. Dock gick jag ju upp GANSKA så mycket, de sista 8-10 dagarna gick jag upp mellan 14 och 17kg?! När jag låg inne så gick jag upp 3kg från ena dagen till den andra!
Efter gympasset så åkte vi och åt tillsammans, det var gött. Sen åkte vi hem och hämtade Leon hos Farmor & Farfar. Lina kom hem till oss eftersom vi skulle iväg på Vasastafetten på lördagen. Vi fixade lite inför det och sen gjorde jag en omelett som vi åt tillsammans med annat tilltugg som kvällsmat.
Det blev en lugn och skön kväll.
På lördag gick vi upp runt 8, löparna åt en rejäl grötfrukost sen gjorde vi iordning lite matssäck och drog iväg mot fäders spår. Det var en himla trafik kan jag lova men allt gick bra. Vi släppte av Lina som hade den tyngsta och längsta sträckan så åkte jag och grabbarna vidare till Filips sträcka där vi fikade lite och väntade på att Henrik skulle gå imål. När han gjort det så lämnade vi Filip och åkte tillbaka till PBs sträcka för att invänta Lina. Och herreguud vad det regnade. Jag och Leon satt kvar i bilen och åt och bytte blöja så kom Lina tillslut. Blött, svettig men glad :)
Sen åkte vi till nästa mål för att hämta PB, han var vid samma goda humör och vidare till Filips målgång. Som den tävlingsledare jag var såg jag till att löparna fick det de ville ha efter loppet, macka, kaka, öl, yoghurt, godis och massa annat. När Filip gått imål så åkte vi till Mora för att se när siste man gick imål. Så när han kom sprang hela laget tillsammans över mållinjen tillsamman. Alla löpare gjorde ett bra jobb och det var jätteroligt att se. Efter det så gick på en Thairestaurang och åt mat. Det var supergod mat. Kunde ha ätit hur mycket som helst. Vi åkte hem och stannade kvar hemma hos PB en stund där vi fick se massa olika framträdanden av hans två döttrar. När vi väl kom hem så var vi trötta allihop. Vi började att se en film men en efter en så somnade vi. Så det var lika bra och gå och lägga sig. Leon hade lite magknip så det tog ett tag innan vi somnade. Men när han väl somnade så sov han i SJU timmar. Filip hade varit upp och gett han nappen några gånger men ändå, skönt :)
Filip är på jobb nu och jag ska åka en sväng till Lina och sen ska vi hälsa på en kompis som fått barn nyss. De är i samma föräldragrupp som vi, ska bli roligt :)
Nu ska jag klä på mig vi hörs!!
Laddade för löpning :)
Fler bilder från gårdagen, blev inga löpbilder då det regnade så mycket.
Min brudkista
Före
Efter
Snygg va? :)
Tjuvkik på  dopkorten

Vasastafett

3 Läs mer >>
Idag har vi haft Pappan i huset hemma, skönt.. Nu är det bara ett kvällspass och earbetspass kvar denna vecka. Åker imorgon på förmiddagen.. Så det ska vi väl kunna härda ut. Skönt på ett sätt när han jobbar de skiften han gör nu för då är han ledig varje fredag och det är gött.
Jag & Leon har inte gjort så mycket idag på fördmiddagen då han varit lite smågnällig och vill bli buren mestadels av tiden. Funderar på att skaffa en sele ell bärsjal. Någon som har erfarenhet av sjal eller sele? Iaf så somnade han en stund och då målade jag resten på min kista. Ska måla benen en gång till och jag tror locket ska få ett tredje lager. Sen är de bara beslagen kvar...  Kul! Fick inget paket idag heller, lite dåligt faktiskt. Beställde grejerna förra måndagen och de har inte kommit än. Hoppas de kommer imorgon så jag har lite att pyssla med imorgon kväll.
Det var meningen att vi skulle åka på gymmet idag, Farmor skulle var barnvakt men hon fick rycka in och hjälpa till att ta upp potatis. Filip tyckte att jag kunde åka själv men jag stannade hemma med mina grabbar istället. Vi tog en liten tupplur tillsammans så det var mysigt.
Efter tuppluren tog jag en dusch, på med rena kläder=inga bebisspyor för att åka på Klädparty hos Madde. Filip skulle på fotbollsträning så han skjutsade iväg oss. Det var ett trevligt party med mycket fina kläder. Skulle kunna köpa jätte mycket både till mig och till Lillen. MeAndI var märket och det är verkligen fina kläder. Jag har ju aldrig köpt något därifrån tidigare men alla som köpt det är väldigt nöjda med kläderna. De känns väldigt bra och sköna iaf. Blev en jätte söt body och ett par matchande byxor till Lillen och ett par super sköna Yogapants till mig. De kommer nog vara lite stora åt honom först. Han är ju på gränsen mellan 56 och 62 nu så det känns onödigt att köpa 56an. Då kan han bara ha det en liten stund. Tänkte att det kanske passar lagom till hans dop :) Hoppas det! Som sagt så har MeAndI jätte fina kläder och de verkar vara bra kvalité. Fina kläder och bra kvalité innebär ju att det är lite dyrare än om man handlar på H&M. Men det är ju kul att köpa från lite olika ställen också. Jag är nöjd iaf! Å tack Madde för att vi fick komma!
Apropå något annat. Hittat en riktigt mysig och fin inredningsbutik på nätet. De har så fina saker med bra priser. Jag skulle vilja införskaffa det fina tårtfatet fast i blått, tänkte ha det bla på dopet. Sen älskar jag IB Laursens Vispskålar och vanliga skålar. Jag har själv en stor rosa skål och en rosa vispskål så skulle vilja beställa den lilla vispskålen också. Skulle vilja ha det mesta i den butiken faktiskt. Så ett tips från mig till er, besök Ljuvali http://www.ljuvali.se/! Diggar också hennes blogg så gör ett besök både där http://stinalee.se/och i affären.
Kika också in på http://meandi.se/ för att kika på fina barnkläder.
Dessa byxor kommer Leon att passa fint i, bodyn skymtar man också på bilden :)
Dessa kommer jag nog att bo i till hösten :)

Klädparty

2 Läs mer >>
Sitter och väntar på att lillen ska somna. Han har nyss ätit men brukar som sagt inte bli nöjd på en gång. Han ligger i sin säng och gnäller lite men än så länge så skriker han inte.
Jag har faktiskt målat en del nu ikväll. Bestämde mig faktiskt för att måla om brudkistan. Än så länge har jag bara grundat den men det ser SÅ bra ut :) Så imorn ska jag måla benen och förhoppningsvis ett lager med "riktig" färg. Sen lär jag upp på färgaffären för att köpa en färg som jag kan måla beslagen med. De är ju svarta men ganska slitna och lite vit färg på dem, det är inte jag som har spillt på dem faktiskt. De är ngn gammal vit färg så det lär jag fixa. Åh den kommer bli riktigt snygg :)
Fick inget paket på posten idag heller, tråkigt.. Fick ett sms i torsdags om att det var påväg till mig så nu börjar jag undra vart de skickat det ifrån. Tycker att det borde ha kommit idag om det var påväg i torsdags.. Jaja det kommer väl någon gång hoppas jag.
Imorgon hoppas jag att jag kan åka till gymmet en vända och få svettas lite  gen. Har tittat efter en crosstrainer på blocket nu och det finns faktiskt en i Nås. Den var inte så dyr heller så jag kanske ska slå för den. Jag tycker om att springa ute, dock är det något jag inte alltid har tyckt. För två år sen bestämde jag mig för att träna på att springa. Eftersom jag ville tycka det var kul och inte tänka var 100e meter att nu orkar jag inte mer, nu måste jag stanna. Dessa tankar gör ju själva löpningen ännu jobbigare. Iaf så gick det värsta av dessa tankar över. Sen opererade jag benhinnorna för 6 år sen ungefär och hade problem under de första åren efter det med att springa längre sträckor. Innebandy, fotboll, Ju-Jutsu och andra sporter som inte involverar för mycket belastning på benhinnor och smalben gick bra ganska snart efter operationen. Dock så blev löpningen ett stort problem, både fysiskt och psykiskt... Men iaf så "lärde" jag mig att springa igen. Jag kommer aldrig bli en maratonlöpare men nu kan jag iaf springa längre sträckor :) Men för att återgå till min kärlek för crosstrainer så är den väldigt skonsam mot mina ben och jag har inte haft några problem under de åren jag kört med den. Så det vore skönt att kunna använda den på fler ställen än på gymmet. Då kan man liksom varva vanlig löpning med den.
Jaja nu blev det rörigt och en massa strunt, men så är det när man bloggar på kvällarna :)
Lillen är fortfarande tyst med lite smågnäll så det verkar lovande!
Får sitta kvar vid tvn en liiiten stund till för att vara säker, jag sitter hellre uppe en halvtimme längre än går å lägger mig i sängen och får sova 10 minuter för att sen vakna igen, intressant fakta?! :)
Slänger upp en relativt nytagen bild på mig själv
Goaste vovven myser

Inväntar Lilleman.......

1 Läs mer >>
Idag är det riktigt inneväder vilket inte gör mig nånting. Jag tycker faktiskt att det är skönt med regn ibland, inte varje dag men när det håller sig till en dag i taget är det mysigt på nå vis.
Så med tanke på vädret ska jag nog pyssla lite här hemma, Filip har åkt iväg på jobb så jag är ensam större delen av dagen. Har ju som jag nämnt tidigare börjat måla lite ljusstakar, ramar, krukor och annat liknande. Blev inge mer målande igår, men tänkte att det passar perfekt idag. Älskar att måla om saker. Något gammalt blir liksom nytt :) Vi har äntligen börjat få någon form av myskänsla i vardagsrummet då vi bytte ut vår JÄTTE gamla skinnsoffa mot vår andra soffa. Så nu står skinsoffan i vår matsal/mysrum. Dock är inte det färdigt på  LÅNGA vägar men nu är det fokus på vardagsrummet. Vi måste få in lite mer prylar, lite mer mys och fina inredningsdetaljer. Det kommer bli jätte bra när vi fått till det! Gillar verkligen vårt vardagsrum då två av väggarna är sneda och sen har vi som ett litet hål i väggen där vi nu ställt soffan. Tror att soffan blir bra där, än så länge iaf. På grund av våra sneda väggar och hål så gör det rummet en aning svårmöblerat.
Har en gammal brudkista som inte är så fin längre då Troya hade den som utkiksplats förut. Locket är ganska förstört efter hennes klor. Så jag har haft lust att måla om den lääänge men alla säger, är du dum eller? Du kan ju inte måla om en brudkista. Men det kan jag visst! För det första så har den inget emotionellt värde för mig och för det andra skulle den bli mycket snyggare :) Jag tror att mamma hittade den kistan i ett av våra uthus i Värmland så jag vet inte ens vem som "haft" den. Det blir nog så att den får ny färg skulle jag tro, trots alla andras invändningar. Sen har jag ju min superfina symaskin som jag fyndade på auktion. Vet inte riktigt hur jag vill göra med den än men jag kommer nog på något.
Sen väntar jag på att mitt paket från Panduro ska komma så jag kan börja pyssla med dopkorten, SÅ roligt :) Vi var bjudna på dop den dagen Leon föddes, så vi var ju inte på det dopet.. Men iaf när vi fick inbjudan till det dopet så hade hon gjort korten själv och de var så fina och då tänkte jag att jag ska också göra egna kort när det blir dags. Känns lite mer personligt och roligt om man gjort de själv.
Innan allt pyssel ska jag åka och handla lite för vi måste ju ha lite mat härhemma. Sen måste jag också ta ett varv med dammsugaren. Filips storebror med Fru och deras barn var här tidigare idag på fika. Med tre pojkar fulla i energi blir det lätt lite skräp på golvet! Men det är tre goa pojkar och Harald vår gudson är så himla söt. Han verkligen ÄLSKAR Doja (Troya). Så säger han, Mamin Lelon - Malins Leon, så himla gullig :)
Kolla vad snygg, kan ha den som bord, förvaring, annat skoj :)
LÄCKERT
Snyggt i sin enkelhet

Pyssel

0 Läs mer >>
Mysigt
Hundar & barn i massor
I Pappas trygga famn
Troya tigger fint hos alla :)
Några av mina nya fynd
Superfin burk, kanske blir en kruka men den får stå här så länge :)

Bilder