Balsamicomarinerade kotletter

600-700g fläskkotletter
En halv dl balsamvinäger
2 tsk Olja
1 Röd Chilipeppar
1-2 msk Persilja
Kärna ur och hacka chilin fint, lägg i en plastpåse. Blanda i Balsamvinäger, olja och persilja i påsen. Ner med kotletterna. Låt marinera MINST en timme, gärna över natten.
Ta sedan ur köttet, krydda det med salt och peppar, bryn det hastigt i stekpanna. Lägg sedan i en ugnssäker form och slå på marinaden. Stek i 150 grader i 50 min.
Gör sedan en melonsallad
En honungs eller nätmelon
1-2 Röd lök
Basilika
50g Fetaost
Sallad
2-3 Tomater
1 Paprika
Skiva löken tunt och lägg i iskallt vatten. Tärna melon, skär sallad, tomater och paprika. Låt löken rinna av och blanda alla ingredienser. Smula över fetaosten.

Detta recept är jättegott och ganska så enkelt att göra. Skönt när saker kan sköta sig själv i ugnen. Det passar bra som lunch och middag. Och vill man ha lite mer mat så kan man servera lite klyftpotatis eller annat till. Gillar man inte fläskkotletter så passa i princip vilket kött som helst, kyckling, nöt eller annat går också lika bra!
Testa detta! Jättegott!

Kommentera här: