Balsamicomarinerade kotletter
600-700g fläskkotletter
En halv dl balsamvinäger
2 tsk Olja
1 Röd Chilipeppar
1-2 msk Persilja
Kärna ur och hacka chilin fint, lägg i en plastpåse. Blanda i Balsamvinäger, olja och persilja i påsen. Ner med kotletterna. Låt marinera MINST en timme, gärna över natten.
Ta sedan ur köttet, krydda det med salt och peppar, bryn det hastigt i stekpanna. Lägg sedan i en ugnssäker form och slå på marinaden. Stek i 150 grader i 50 min.
Gör sedan en melonsallad
En honungs eller nätmelon
1-2 Röd lök
Basilika
50g Fetaost
Sallad
2-3 Tomater
1 Paprika
Skiva löken tunt och lägg i iskallt vatten. Tärna melon, skär sallad, tomater och paprika. Låt löken rinna av och blanda alla ingredienser. Smula över fetaosten.
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2461774/images/2011/imag0104_177421890.jpg)
Detta recept är jättegott och ganska så enkelt att göra. Skönt när saker kan sköta sig själv i ugnen. Det passar bra som lunch och middag. Och vill man ha lite mer mat så kan man servera lite klyftpotatis eller annat till. Gillar man inte fläskkotletter så passa i princip vilket kött som helst, kyckling, nöt eller annat går också lika bra!
Testa detta! Jättegott!